17. jun 2010.17. jun 2010.
PRIVATIZACIJI NEKIH “ZORKINIH“ DRUŠTAVA NE NAZIRE SE KRAJ

RADNICI BIRAJU MANjE ZLO

Deset društava nekadašnjeg hemijsko metalskog giganta šabačke “Zorke“ još uvek nije privatizovano i ne zna se kakva će ih sudbina zadesiti. Više od 360 radnika je na belom hlebu i po informacijama iz sindikalnih organizacija oni nastoje da se izbore za nekakav socijalni program
Iako je privatizacija po poslednjem zakonu startovala 2002. godine, nekoliko društava šabačke “Zorke“, pored više pokušaja, nije privatizovano. Šta više njihova sudbina je neizvesna, bar u ovom trenutku, mada je iz resornih ministarstava često dolazila informacija da će sva preduzeća koja u određenom roku ne budu prodata, morati da idu u stečaj. Po rečima predsednika samostalnog sindikata “Zorke“ Jovice Maksimovića, niko u neprodatim društvima “Zorke“ ne zna pouzdano šta ih čeka.
Još deset društava što proizvodnih, što sa ograničenom odgovornošću, je neprodato. Reč je o “Obojenoj metalurgiji“, “Sonoj kiselini“, “Zaštiti bilja“, “Energetici“, “Stanu“, “Transportu“, “Sigurnosti“, “Institutu“, “DIRU“ i Ekonomsko ““ pravnim poslovima. U njima je zaposleno 365 ljudi. Šta će se dogoditi sa ovim preduzećima mi pouzdano ne znamo. Sindikat pokušava da se izbori za neki novi socijalni program, kako bi ovi ljudi bili kako ““ tako zbrinuti. Imamo obećanja iz određenih ministarstava da će tako biti i urađeno. Na tome radimo od početka ove godine, ali još uvek ništa nismo konkretizovali. Radnici su spremni da od dva zla izaberu manje, kaže Maksimović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa