10. septembar 2015.10. sep 2015.
SAOPŠTENjE ZA JAVNOST SRPSKA NARODNA PARTIJA

SRBIJA DA ZAUSTAVI NEKONTROLISANI PRILIV MIGRANATA

Srbija mora da sledi primer zemalja EU i da izgradi zid na granici sa Makedonijom kako bi zaustavila nekontrolisani priliv migranata. U Evropi je de fakto uvedeno vanredno stanje, a Šengenska zona je praktično prestala da postoji. Drugi korak je da pooštri veoma liberalne zakone o izbeglicama i zatim zajedno sa članicama Unije radi na trajnom rešenju ovog verovatno najvećeg problema od postanka Evropske unije.
One političke funkcionere i aktiviste tzv. nevladinih organizacija koji predlog SNP nazivaju „necivilizacijskom merom”, još jednom pitamo: Zbog čega migranti ne beže ka najbogatijim zemljama sveta, koje su praktično njihove komšije, a usput su i islamske zemlje, poput Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, već hrle u Evropu? Zašto migranti ne idu u bogatu Tursku gde živi 80 miliona pripadnika njima bliskog naroda, već dolaze u siromašnu Srbiju?
Od izuzetne je važnosti da informišemo građane Srbije da Saudijska Arabija gradi hiljadu kilometara dug zid, sa nizom žičanih ograda i jaraka, nasipa i prokopa, isprekidanih nadzornim tornjevima i stražarskim mestima. To čine da bi se zaštitili od nekontrolisanog priliva migranata, a među njima i potencijalnih terorista. Saudijska Arabija ovo radi iako su migranti njoj srodni Arapi i muslimani.
Teško je gledati majke sa malom decom, to su potresne scene. Srbija treba da pomogne kome god može, ali je problem u činjenici da su 80 posto migranata muškarci starosti od 20 do 45 godina, vojno sposobni. Mnogi evropski zvaničnici upozoravaju da među njima ima terorista. Srbija mora da vodi računa o svojim interesima i bezbednosti. Pomozimo koliko možemo, ali moramo da brinemo o našoj bezbednosti, bez emocija, hladne glave.
Srpska narodna partija, Povereni

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa