10. septembar 2015.10. sep 2015.
U SUSRET SEDMOM FESTIVALU ZIMNICE U KOCELjEVI

VEĆI BROJ IZLAGAČA

Sedmi “Festival zimnice” u Koceljevi počeće u petak, 25.septembra i trajaće dva dana. Prema rečima predsednika Organizacionog odbora Slavice Ranković pripreme su u toku ali ono što je već izvesno jeste veći broj prijavljenih izlagača, a samim tim veća i raznovrsnija ponuda.
- Za sada imamo 150 prijavljenih izlagača od kojih je oko polovina sa područja naše opštine. Prošle godine broj izlagača je bio manji, 136, što znači da smo već sada oborili rekord- izjavila je Ranković.
Tradicionalno veliko interesovanje vlada i za takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša. Za ovaj segment Festivala zainteresovano je već oko 120 ekipa.
- Osim toga, potrudili smo se da obogatimo ukupan prateći program i mislim da smo u tome uspeli. Prvog dana manifestacije, nakon svečanog otvaranja, biće održan školski kviz “Dolinom Tamnave”, seoska olimpijada, zatim ćemo otvoriti galeriju i prikazati izložbu ćilima, a svemu tome će prethoditi teniski turnir koji će biti održan u prepodnevnim satima na terenima “Dvorac Ivanović”. U večernjim satima prvog dana posetioci mogu uživati u celovečernjem koncertu KUD “Branko Cvetković” iz Beograda, a potom i u rok koncertu. Subota je, između ostalog, rezervisana za karneval i maskenbal koji može da se pohvali velikim brojem učesnika, zatim za takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, smotru dečijeg folklora na kojoj će učestvovati desetak KUD iz Srbije a nezaboravnom provodu na ovogodišnjem Festivalu zimnice u Koceljevi svakako će doprineti nastup Dejana Petrovića i “Big Benda”- rekla je predsednica Organizacionog odbora.
Ova privredno turistička manifestacija, koja je postala zaštitni znak koceljevačke opštine, promoviše potencijale tamnavskog kraja i obezbeđuje plasman prerađenog voća i povrća.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa