24. septembar 2015.24. sep 2015.
GRADONAČELNIK ŠAPCA POSETIO KOMPANIJU „PNjL“

PODRŠKA PRIVREDNICIMA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prošlog petka je razgovarao sa rukovodstvom kompanije „PNjL“
Pune 22 godine traje teška borba šabačke kompanije „PNjL“ u veoma složenim privrednim uslovima. Dvodecenijsko postojanje potvrda je uspeha i u takvim okolnostima, te se ovo preduzeće može smatrati jednim od domaćih lidera u proizvodnji sportske garderobe. U dva proizvodna pogona, u Šapcu i u Rumi, kao i u maloprodajnim objektima širom Srbije, „PNjL“ trenutno zapošljava 130 radnika.
- 30 radnika raspoređeno je u prodajnim objektima, a u Šapcu u pogonu radi blizu 70 ljudi. Pored osnovne delatnosti, imamo štampariju, bavimo se vezom i radimo uslužno šivenje za škole ili sportske klubove. Najviše se bavimo proizvodnjom sportske garderobe. Naš dizajnerski tim se trudi da ukombinujemo svetske modne trendove i da deo kolekcije posvetimo našem tržištu u Srbiji, koje je drugačije. Trudimo se da cene naših proizvoda prilagodimo uslovima poslovanja u zemlji, ali i da održimo kvalitet zahvaljujući dobrim materijalima koje uvozimo iz zemalja sveta, rekla je Anđela Pavlović, suvlasnik firme.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je prilikom posete ovom preduzeću da grad mora da poštuje svaku firmu koja redovno izmiruje obaveze prema državi i radnicima, a uz to uspeva da ostvari poslovne uspehe.
- Svaka firma koju smo do sada posetili ima posebnu energiju, koja doprinosi privredi grada. Raduje me kada čujem da firma redovno izmiruje svoje obaveze i prema zaposlenima i prema državi i vodi svoje poslovanje na dobar način. Grad Šabac je tu da podrži svaku domaću firmu. Firma koja zapošljava 70 ljudi u Šapcu i 130 ukupno u Srbiji, firma koja ima lanac prodavnica u zemlji, je jedna od onih na koje Šabac može da bude ponosan, rekao je gradonačelnik Šapca.
Osim u maloprodajnim objektima u Srbiji, proizvodi firme „PNjL“prodaju se i u regionu, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

M.S.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa