1. oktobar 2015.1. okt 2015.
U ŠAPCU ODRŽANI „DANI RAKIJE“

NA IZVORU VATRENE VODE

U Šapcu su tokom vikenda po četvrti put održani “Dani rakije”. Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvuje 38 izlagača, a podršku organizaciji dali su grad Šabac i Turistička organizacija
Tokom petka i subote Šabac je bio prestonica rakije. Na štandovima 38 izlagača našle su se različite vrste najpopularnijeg srpskog pića, ali i drugi domaći proizvodi. Organizatori ističu da su ovogodišnji “Dani rakije” manifestacija koja je po mnogo čemu nadmašila lokalne okvire, između ostalog i po rekordnom broju izlagača.
- Na Novosadskom sajmu alkoholnih pića učestvuje 30 izlagača, dok je na „Danima rakije“ učestvovalo 38 proizvođača. Tokom četiri godine trajanja manifestacije, osetio se veliki napredak. Uz podršku grada i sa idealnim mestom za održavanje „Dana rakije“, šetalištem u centru grada, značajno smo unapredili manifestaciju, rekao je Nenad Popović, organizator „Dana rakije“.
Manifestaciju koju je pokrenula grupa entuzijasta podržao je i Grad Šabac. Predstavnici Gradske uprave smatraju da “Dani rakije”, pored izložbenog i prodajnog karaktera koji poseduju, mogu da doprinesu i povezivanju proizvođača i destilerija.
- Manifestacija se razvija iz godine u godinu, a mi sa njom imamo ozbiljne planove. Rakija je brend po kom je poznat ne samo Šabac, već i čitava Srbija. Ako smo po nečemu poznati, onda je to rakija. Ovom manifestacijom se trudimo i da povežemo proizvođače voća. Poznato je da je šabački kraj, a posebno Pocerina, čuvena po voćarstvu. Želimo da te ljude povežemo sa proizvođačima, koji će imati šansu da unaprede svoje kapacitete i podignu standarde u proizvodnji rakije, naveo je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Tokom dva dana trajanja, posetioci manifestacije pored degustacije i kupovine rakije, imali su priliku i da prisustvuju bogatom kulturno umetničkom programu. Pokrovitelji ovogodišnjih “Dana rakije” su grad Šabac i Turistička organizacija Šapca.

M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa