22. oktobar 2015.22. okt 2015.
FAO PODELIO SEMENSKU PŠENICU I JEČAM

DRUGI KRUG POMOĆI ZA POPLAVLjENE

Prošle sedmice počeo je drugi krug FAO programa pomoći poplavljenim poljoprivrednicima. Domaćinstva sa teritorije desetak sela šabačkog kraja, koja iz nekog razloga nisu bila prijavljena u prvom krugu, dobila su po 250 kg semenske pšenice ili ječma i 300 kg đubriva. Posredstvom Direkcije za poljoprivredu repromaterijal je podeljen u Robno transportnom centru.
-Velike poplave su prošle godine pogodile sve kulture. Dobijanje ovog semena olakšaće pritisak na kućni budžet i biće nam mnogo lakše da setvu odradimo kvalitetno i na vreme, istakao je Goran Veselinović iz Petkovice.
Sličnog je mišljenja i njegova sugrađanka Zagorka Jezdić, koja je izrazila veliku zahvalnost Direkciji za poljoprivredu koja je omogućila da ova donacija dođe do svih domaćinstava koja su pretrpela štetu od poplava.
Direktor Direkcije za poljoprivredu, Vladimir Špegar podsetio je da su prošlogodišnje poplave nanele ozbiljne i velike štete poljoprivrednoj proizvodnji.
-FAO organizacija u prvom krugu za više od 1.750 domaćinstava na neki način nadoknadila nastale gubitke. Ostali su ljudi koji zbog različitih okolnosti nisu bili prijavljeni odmah, pa smo se potrudili da i oni sada dobiju pomoć, naveo je Špegar.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa