22. oktobar 2015.22. okt 2015.
DVERI UPISANE U REGISTAR POLITIČKIH ORGANIZACIJA

PATRIOTSKI BLOK

Obaveštavamo javnost da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dana 12. oktobra 2015. donelo rešenje o upisu Srpskog pokreta Dveri u Registar političkih stranaka Republike Srbije, čime je započeta još jedna faza u razvoju naše političke organizacije.
Činom registracije učinjen je još jedan veliki korak ka jačanju strukture Dveri – sledi omasovljenje članstva, uključivanje još većeg broja novih i kvalitetnih ljudi na svim nivoima Pokreta, kao i kompletna reorganizacija u cilju priprema za nastupajuće izbore na svim nivoima.
Istraživanje javnog mnjenja, koje je za potrebe Dveri izvršila agencija Ninamedia iz Novog Sada, pokazuje da bi ulazak patriotskog bloka DVERI-DSS u Narodnu skupštinu, podržalo 7,8 odsto građana Srbije, što se vidi i iz istraživanja drugih agencija koja su objavljena ovih dana.
Trenutni pojedinačni rejting Dveri je 3,2 odsto, a DSS 3 odsto, što pokazuje da zajedničkim nastupom DVERI i DSS beleže bolji rezultat od zbira pojedinačnih snaga naših organizacija.
Sprovedeno istraživanje nesumnjivo pokazuje da su tačke Božićnog proglasa DVERI i DSS kojim je formiran Patriotski blok istovremeno i predmet ključnog interesovanja naših građana.
Naime, istraživanje dokazuje da građane Srbije najviše zanima poboljšanje ličnog i ukupnog ekonomskog stanja zemlje, na prvom mestu rešavanje problema nezaposlenosti, građani se većinski protive ulasku Srbije u NATO, kao i prodaji Telekoma, a većinski su blagonakloni i bliskijoj saradnji sa Rusijom.
To su teme kojima se Dveri inače kontinuirano bave kroz sprovođenje politike ekonomskog patriotizma – zaštite domaćeg ekonomskog interesa na prvom mestu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa