22. oktobar 2015.22. okt 2015.
NEDELjA ZA NAMA U ZNAKU HUMANOSTI SREDNjOŠKOLACA

ZAVRŠENA JESENjA AKCIJA DAVANjA KRVI

U saradnji sa Crvenim krstom Šabac Institut za transfuziju krvi Srbije prošle sedmice, od 19. do 22. oktobra, realizovao je tradicionalnu Jesenju akciju davanja krvi. Prvog dana u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“, gde su se ovom humanom činu odazvali i učenici Škole primenjenih umetnosti i Stručne hemijske i tekstilne, kao i studenti Visoke škole strukovnih studija za vaspitače, prikupljena je pedeset jedna jedinica krvi. Drugog dana, u utorak, u Srednjoj poljoprivrednoj školi sa Domom učenika i Tehničkoj školi, prikupljeno je četrdeset šest jedinica. Učenici Ekonomsko-trgovinske škole prošle srede darovali su trideset osam jedinica, a šabački gimnazijalci poslednjeg dana četrdeset dve jedinice.
- U ovoj akciji je uzeto 177 jedinica krvi što je jedan izuzetan rezultat i što govori o velikoj humanosti i svesti naših mladih koji su po prvi put darovali ovu dragocenu tečnost – rekao je Zoran Radukić, saradnik za akcije Crvenog krsta Šabac.
Akcija među srednjoškolcima nastaviće se na proleće, u martu, kada se očekuje još veći odziv jer će mnogi učenici do tada steći mogućnost davanja krvi jer prema pravilu svaka osoba mora da bude punoletna.
- Siguran sam da će i u narednom periodu Šabac ostati među prvim gradovima Srbije po humanosti – uveren je Radukić.
Sva prikupljena krv biće upotrebljena za lečenje šabačkih bolesnika u beogradskim bolnicama i klinikama.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa