Info

22. oktobar 2015.22. okt 2015.
KARATE KLUB MAČVA IZ BOGATIĆA

TRADICIJU KRASE PRIZNANjA

Od danas daleke 1978. godine, kada je osnovan Karate klub “Mačva” iz Bogatića radi veoma uspešno u skromnim uslovima za treninge i odlaske na takmičenja. Ali bez obzira na to priznanja ne izostaju.
Krenuli su sa 50-60 članova. Treninzi su se odvijali u staroj zgradi Sokolane u Bogatiću koja više ne postoji ali “izrodila” je više državnih šampiona karatea iz ovog kraja.
- Želimo decu da odvojimo od ulica i kafića, danas od računara i mobilnih telefona. Kod nas dolaze odlični učenici, a stalni treninzi i takmičenja pored što pozitivno utiču na njihovo zdravlje, ni u kom slučaju ne smetaju učenju, napominje osnivač i danas jedan od trenera KK “Mačva” Milan Perić, koji je zajedno sa kolegom Željkom Gajićem i danas najuspešnijim takmičarima prisustvovao prijemu koji je za njih, Valentinu Vuković, takmičarku plivačkog kluba “Sremska Mitrovica” i Milicu Sinđelić iz odbojkaškog kluba “Zaslon” Šabac, priredio predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac sa saradnicima.
Osamdesetih godina Marija Stanimirović iz Bogatića, bila je prvak države u katama za takmičarke uzrasta do 11 godina. Izdvojio bih rezultate sestara Lovčević, Ljubice Teodorović, braće Ković i brojnih drugih, koji su vredno trenirali i osvajali priznanja, kao članovi kluba, priseća se Perić.
A vrhunski rezultati ne izostaju ni danas, kada treniraju u sali osnovne škole u Bogatiću, ponovo suočeni sa dosta pre svega finansijskih problema. Za sada ih prevazilaze uz nesebičnu pomoć roditelja, opštine i više sponzora.
Na nedavnom svetskom takmičenju u Subotici, ponovo su kvalitetan rad krunisali s više priznanja. U katama Marija Živanović (2005) je bila prva. Anđela Ružić (2008) i Anastasija Đorđević (2005) osvojile su osmo mesto, Nikolina Maksimović (2004) bila je deveta, a Žarko Kovačević (2003), Ognjen Janković (2003), Ognjen Živanović (2002), sedmo mesto, a Nikola Radonjić (2006) bio je šesti.
Na istom takmičenju u borbama Teodora Milanković (2002 ) bila je četvrta, a Milica Martinović (1999 ) osvojila je deveto mesto.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa