5. novembar 2015.5. nov 2015.
PRVA A VATERPOLO LIGA – 1. KOLO

Preokret za trijumf

VK “Banjica” – VK “Šabac” 9:10 (2:2, 2:2, 3:2, 2:4)
Bazen Banjica (Beograd). Gledalaca 100. Sudije: Raković-Krstonošić, Stanojević. Isključenja: Banjica 8, Šabac 11.
BANjICA: Borisavljević, Tomić, Mitrović, Lukić 1, Smiljević 1, Velkić 1, Adžić 1, Radonić 3, Janković 2, Cesnak, Kasum. Andrin, Vlahović,Čutović. Trener: Milenković.
ŠABAC: Aleksić, Petrović, Mirković, Prolić 1, Nosović 2,Rackov 1, Car, Matović 1, Bogićević 1, Lončarić 2, Šormaz, Balakirev, 2, Popović, Mijatović. Trener: Strugar.
„Banjica“ i „Šabac“ su dva ekipe koje imaju ambiciju da ove sezone imaju ozbiljnu ulogu u Prvoj A ligi, te, ukoliko se ukaže prilika, izbore plasman u doigravanje sa našim predstavnicima u Regionalnoj ligi. Značajne planove opravdali su, u subotu uveče, u prestoničkom bazenu.
Prva dva perioda donela su vrlo izjednačenu utakmicu, veliku borbu na centarskim pozicijama. Oba perioda završena su identično, bez pobednika 2:2, da bi odlučujući momenti usledili u poslednja dva perioda. Treći period nije doneo promenu u načinu igre rivala, ali je za nijansu bolji bio domaći tim i u završnicu ušao sa golom viška, 7:6. Već na startu četvrte četvrtine poveli su 8:6, usledio je novi gol Šapca, ali i odgovor na drugoj strani, te je svega 4 minuta i 12 sekundi pre kraja, „Banjica“ imala dva pogotka viška, 9:7. Ipak, Šapčani su tu pokazali mentalnu snagu. Za tri minuta, Balakirev dva puta i Lončarić probijaju odbranu Beograđana, dok „Banjica“ nije imala rešenje u napadu. Na kraju 9:10 i bodovi dolaze u Šabac.
Ovo je bio derbi prvog kola, a taj epitet može poneti i meč druge runde, naredne subote, kada će „Šabac“ ugostiti, prvi put posle jedne decenije, u svom matičnom gradu, ekipu Zemuna, tim koji je na startu pobedio „ŽAK“ sa čak 22:3. Meč startuje, u subotu, od 20 sati i 30 minuta.
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa