12. novembar 2015.12. nov 2015.
PRVA A VATERPOLO LIGA – 2. KOLO

PobedniČki povratak

VK „Šabac“ – VK „Zemun“ 10:3 (2:1, 4:1, 3:0, 1:1)
Gradski bazen. Sudije: Stefanović i Anđelić (oba Beograd), delegat: Marjanović (Beograd). Gledalaca 700. Isključenja: Šabac 9, Zemun 6. Peterci: Šabac 2 (2)
ŠABAC: Aleksić, Petrović, Popović 3, Prolić 1, Nosović 1, Rackov 3, Car, Matović, Bogićević 1, Lončarić, Šormaz 1, Trifunović, Popović, Mijatović. Trener: Strugar.
ZEMUN: Marković, Živoinović, Đukić, Ljubenović, Perković 1, Kovačević, Reljić, Bursać, Nikolić, Maksimović 2, Andrejević, Đokić, Vasiljević. Trener: Vukotić.
Šabac, 14. novembar: Vaterpolisti Šapca imali su uspešan povratak na svoj matični bazen, a sa nova dva boda, došli do deobe prve pozicije sa ekipom Starog Grada. Već u prvom napadu, kapiten domaćih, Popović, izborio je peterac. Precizan je bio Rackov za 1 :0. Upravo pomenuta dva igrača, bili su ključni da se stvori osetna prednost. Zemunci jesu stigli u Šabac kao tim koji je ostvario najubedljiviju pobedu u prvom kolu, ali su na ovom gostovanju, samo u prvom periodu bili ravnopravni. Posle 8 minuta, bilo je 2 :1, ali već druga četvrtina nagovestila je konačan ishod. Rackov, Popović i Šormaz nalaze rešenja za odbranu gostiju, dok odličnu potporu napadu pruža čvrstom odbranom, i raspoloženi Popović na golu.
Kada je na startu treće četvrtine, kapiten Popović zaradio treće isključenje, javio se blagi strah oko konačnog ishoda kod navijača, no ubrzo se pokazalo da za tim nije bilo potrebe. Aleksić na golu je nastavio gde je stao Popović, odbrana nije gubila na čvrstini, dok su: Prolić, Nosović i Rackov rešili sve dileme oko pobednika. Poslednji period nije imao rezultatsku uzbudljivost, a oba tima su po jednom pogađala, najpre Timotić za Zemun, a potom Bogićević u poslednjoj sekundi za konačnih 10:3.
Dok ovo čitate, već Vam je poznat ishod Kup utakmice sa Crvenom Zvezdom odigran u sredu, a naredni prvenstveni izazov za „Šabac“ je gostovanje kikindskom ŽAK .
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa