19. novembar 2015.19. nov 2015.
„NATINI“ OSNOVCI IZ DRENOVCA POSETILI MUZIČKU ŠKOLU „MIHAILO VUKDRAGOVIĆ“

ZABAVNO MUZIČKO DRUŽENjE

Zanimljivim Mini koncertom na kojem su se našle kratke kompozicije za flautu, klavir, harmoniku, violinu i gitaru osnovci Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ obradovali su svoje goste predškolce i učenike od petog do četvrtog razreda OŠ „Nata Jeličić“ iz Drenovca. Pored kompozicija klasične muzike mogli su se čuti i rok zvuci tako da su mališani uživali u svakom trenutku provedenom u koncertnoj sali Muzičke škole.
- Mali Mini koncert smo priredili u skladu sa njihovim uzrastom. Uvek podržavamo sve što je za decu. Želimo još veću saradnju sa svim osnovnim školama. Voleli bismo da nam dođu u goste i deca iz gradskih škola – rekla je prof. Sonja Živković.
Pre početka koncerta mali Drenovčani imali su priliku da se, kroz razgovor sa profesorima i učenicima, upoznaju sa većinom instrumenata zastupljenih u Muzičkoj školi.
- Sarađujem sa direktorom Draganom Karićem već nekoliko godina. Oni su već kod nas u Drenovcu imali koncerte. Bile su sjajne reakcije dece tako da sam rešio da svake godine pravim jedan koncert u saradnji sa Muzičkom školom. Svuda ima talenata samo im treba posvetiti pažnju. Zbog toga se mi trudimo da im priredimo nešto ovako svake godine – izjavio je Zoran Petrović, vaspitač i organizator posete mališana iz Drenovca.
Kako je nedavno bio i Svetski dan deteta ovo je bila odlična prilika da se deci sa seoskog područja organizuje nesvakidašnja poseta obrazovno-zabavnog karaktera. Muzička škola „Mihailo Vukdragović“ nedavno je ugostila i predškolce iz Vrtića „Mladost“, a kako kažu njihova vrata su otvorena za sve one koji bi da se uz muziku i pesmu druže sa njima.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa