17. decembar 2015.17. dec 2015.
PRVA A LIGA – 6. KOLO

Pobednički niz sve duži

VK „Taš“ – VK „Šabac“ 10:14 (2:5, 3:4, 1:2, 4:3)
Gradski bazen. Gledalaca 200. Sudije: Raković – Krstonošić i Ragač (oba Beograd). Delegat: Ćirić (V. Banja) Isključenja: Taš 4, Šabac 11. Peterci: Šabac 1(1).
TAŠ: Tanović, Petrović, Janić, Ćirić 2, Žeželj 1, Jačimović 1, Ljubenović 6, Sajko, Nikolić, Aleksić (kap), Jovanić, Čupović, Živković. Trener: Pešić.
ŠABAC: Aleksić, Petrović, B. Popović (kap), Prolić, Nosović 1, Rackov 4, Car 1, Matović 1, Bogićević, Lončarić 1, Šormaz 4, Eraković 1, S. Popović, Mijatović 1. Trener: Strugar.
Prvi put u istoriji, VK „Šabac“ je na svom bazenu nastupao, nominalno, kao gost, a beogradski „Taš“, verovatno, prvi put bio domaćin u Šapcu. No, osim pomenutih „istorijskih prvina“, ono što se dešavalo u bazenu, događalo se treći put u ovom prvenstvu, ove jeseni. Šapčani su potvrdili ulogu apsolutnog favorita, lidera i ekipe koja ima maksimalan učinak.
Posle nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, Đorđe Šormaz i Nosović postižu dva pogotka i donose prednost od 2:0. Na prvoj pauzi bilo je 5:2 i očekivan put ka tri boda već je trasiran. „Šabac“ je rešio u svoju korist i drugu i treću četvrtinu, a uvek bi počeci ovih perioda bili bolji od završnica. U jednom trenutku bilo je plus sedam, 13:6, sredinom treće četvrtine, ali je do kraja utakmice, „Taš“ uspeo da smanji zaostatak na četiri gola. Šormaz je nosio tim u prvom, Rackov u drugom poluvremenu, a treba napomenuti i dobre partije šabačkih golmana, Aleksića i Popovića. Kod Beograđana, znatno iznad ostalih, izdigao se Vlada Ljubenović. Svojim golovima držao je „Taš“ u granicama „prihvatljivog poraza“, a sebi obezbedio epitet najefikasnijeg igrača utakmice.

Pobeda protiv Beograđana, obezbedila je Šapcu lidersku poziciju na početku 2016. godine, a prvenstvene duele u 2015. godine, ovdašnji vaterpolisti, okončali su sinoćnim duelom protiv Dunava iz Novog Sada.
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa