31. decembar 2015.31. dec 2015.
GRADONAČELNIK U POSETI FIRMI „ČEDANIT“

PORODIČNE FIRME STUB PRIVREDE

Šabačka firma „Čedanit“ regionalni je lider u proizvodnji i prometu folija za domaćinstvo, a rukovodstvo preduzeća u narednom periodu planira veći izvoz na tržište Evropske unije
Od garaže do velikog i moderno opremljenog proizvodnog postrojenja. Tako bi se najjednostavnije objasnio poslovni put Čedomira Stevanovića, vlasnika firme „Čedanit“, koja danas predstavlja balkanskog lidera u proizvodnji folija za domaćinstvo. Pre mesec dana ovo preduzeće počelo je sa poslovanjem na novoj lokaciji, u Severozapadnoj radnoj zoni. U narednom periodu povećaće obim proizvodnje i zaposliti nove radnike.
- Proizvodnjom folija za domaćinstvo bavimo se već dvadeset godina. Od 2010. godine poslujemo pod imenom „Čedanit“ d.o.o. U oblasti proizvodnje alu-folija, papira za pečenje i samolepljivih folija ostvarili smo rezultate kakve nije nijedna druga firma na prostoru bivše Jugoslavije. Trenutno zapošljavamo 26 ljudi, a kada proizvodnja u novom objektu počne u punom planiranom obimu, zaposlićemo još 14 radnika, navodi Stevanović.
„Čedanit“ sarađuje sa najvećim domaćim trgovinskim lancima, za koje proizvodi robne marke, a značajan deo robe distribuira i ostalim prodajnim objektima. Ulaganjem u prostor i opremu, planiraju veći uticaj na evropskom tržištu.
- Način proizvodnje i pakovanja gotovih proizvoda je već na evropskom nivou. Spremni smo da se takmičimo sa najboljima iz ove oblasti, te nam je cilj da uskoro pokažemo šta znamo i možemo na zahtevnom tržištu Evropske unije, dodaje naš sagovornik.
Ovu uspešnu porodičnu firmu prošlog četvrtka posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je naglasio da je obaveza grada da stvori što bolje uslove za rad privrednika.
- Ponosan sam na šabačke firme koje se trude i bore, kao i na Šapčane koji rade puno kako bi nam svima bilo bolje. Njima će grad uvek biti pouzdan partner. Želim da se Šapčani uvere da postoji jaka privredna aktivnost u našem gradu i da postoji mnogo dobrih primera, poput „Čadanita“. Treba nam više takvih firmi, traba nam više privredne hrabrosti. Iako se radujem kada strani investitori dolaze u Šabac, jer je to dobra poslovna politika, uvek me više obraduje kada vidim da našu privredu nose uspešne, lokalne porodične firme, naglasio je Zelenović.
Podsticaj razvoju
Kako bi privredni ambijent u gradu u sledećoj godini bio što bolji, grad će realizovati niz mera i aktivnosti kao podsticaj razvoju. Uz sprovođenje Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, kao i zahvaljujući domaćim i stranim investicijama, gradonačelnik očekuje da u narednoj godini broj zaposlenih na području Šapca bude veći za dve hiljade.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa