21. januar 2016.21. jan 2016.
MREŽA JAVNE RASVETE U MAJURU

SVETLOST DO GRADA

Mreža javne rasvete puštena je u rad u naselju Majur. Dužina mreže, sa 14 novih stubova sa svetiljkama, kojima je osvetljena deonica od kružnog toka kod bivšeg „7. jula“ do centra Majura, iznosi 600 metara. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, sa saradnicima i meštanima Majura, razgovarao je o planovima i budućim radovima u ovom prigradskom naselju.
- Grad Šabac nije zaboravio Mesnu zajednicu „Majur“. Ovim radovima praktično je spojen grad sa mesnom zajednicom, tako je da put od centra Majura do grada potpuno osvetljen. U narednih sedam dana će početi radovi na širenju kanalizicione mreže, u ulicama u kojima su radovi ugovoreni a nisu započeti do sada. Uskoro će početi i zamena svih živinih sijalica, koje ćemo zameniti modernom i jeftnijom led rasvetom, najavio je gradonačelnik Zelenović.
Vladimir Nedeljković, direktor JP za upravljanje građevinskim zemljištem, navodi da je urađena mreža niskonaponske javne rasvete, kojom je povezana gradska javna rasveta sa mrežom rasvete koja je postojala u centru Majura. Vrednost investicije iznosi 1,3 miliona dinara, a izvođač radova je šabačka firma „Elektrovod“.
Prema rečima okupljenih meštana Majura, nova rasveta im mnogo znači jer je konačno osvetljena nekada mračna deonica koja je povezivala centar naselja sa gradom. Rasveta je najvažnija zbog školske dece, koja tim putem idu u školu, ali i radnika koji ovom deonicom, najčešće biciklom ili pešice, odlaze na posao u grad.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa