Info

4. februar 2016.4. feb 2016.
KONFERENCIJA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

NEISTINE U MAOVIMA

Povereništvo Srpske napredne stranke u Šapcu održalo je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj su demantovali navode gradonačelnika Nebojše Zelenovića da je Dom kulture u Maovima rekonstruisan novcem dobijenim od Gradske uprave. Pored toga, napravljen je osvrt i na trenutnu političku situaciju u gradu.
Predsednik Mesne zajednice Maovi, Vladan Pavlović, naveo je da je oko 500.000 dinara prikupljeno, pre svega, od meštana sela. Prema njegovim rečima, tim novcem je kupljen materijal, a sve radove su meštani obavljali besplatno.
-Posle više zahteva upućenih gradonačelniku da nam odobri sredstva iz budžeta grada za finansiranje ovih radova principom dva dinara na dinar nikakav odgovor nismo dobili. Oko 90 odsto domaćinstava dalo je novac, a oni koji nisu bili u mogućnosti pomogli su fizičkim radom. Saniran je krov, stolarija, kompletne elektro instalacije u objektu, zidovi spolja i unutra, molersko ““ fasaderski radovi, a urađeni su i limarski radovi. Sanacija je počela sredinom jula, a rekonstrukcija je završena polovinom novembra. Gradonačelnik je pre nekoliko dana došao u posetu MZ, navodno da bi razgovarali o povraćaju sredstava od poreza. Međutim, priča je otišla u drugom smeru i svela se na to da je GU finansirala renoviranje Doma i da je ono u toku, priča Pavlović.
Kako je Pavlović naveo, od poreza je prikupljeno oko 230.000 dinara. Kod GU su konkurisali da se sanacija puteva uradi od povrćaja tih sredstava. Istakao je da je na taj način već realizovano šljunčenje nekategorisanih puteva.
Poslanik SNS Boban Birmančević, rekao je da gradska vlast promoviše priču oko izgradnje pružnog prelaza u Majuru, kao nešto što oni rade. Međutim, Birmančević je naveo da se on finansira od strane JP “Železnice Srbije“.
Na konferenciji je goovorio i dr Slobodan Popović, član Izbornog štaba koji je kritikovao lokalnu samoupavu zato što akcenat stava na kulturu i prosvetu, a ne na to od čega će narod da živi i hrani svoje porodice. Popović smatra da će se građani Šapca na izborima naći pred referendumskim pitanjem ““ Dušan Petrović ili Aleksandar Vučić.
M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa