11. februar 2016.11. feb 2016.

Pehar za mlade rukometaŠe

Mladi rukometaši Metaloplastike, igrači mini rukometa, dečaci rođeni 2004. godine, osvojili su prvo mesto na Trofeju grada Zrenjanina.
Žreb je Šapčane svrstao u grupu sa pančevačkim Dinamom, Đerdapom i Potisjem iz Kanjiže. Niz pobeda započeli su protiv Potisja koje su savladali 26:7, nastavili u meču protiv Đerdapa, čiji igrači su ispraćeni rezultatom 19:10, da bi prvo mesto u grupi bilo potvrđeno pobedom nad Dinamom 24:7.
Polufinale je odigrano dan kasnije nego što je planirano, ali to nije poremetilo „plastičare“. Nadigrali su Crvenku 19:10, a u finalu je usledio meč sa domaćim ORK Zrenjaninom. Iako su imali prednost domaćeg parketa, nisu pružili ozbiljniji otpor „plavima“. Šapčani, koje je sa klupe predvodio Željko Jokić, slavili su 25:11.
Trofej Zrenjanina je tradicionalni međunarodni turnir mlađih kategorija, a šabački klub je imao predstavnike i u kategoriji dečaka rođenih 2000. godine. Oni su nastupili u grupi D, zajedno sa ekipama: Varaždina, Juniora i Vrbasa. U tri meča su ostvarili jedan trijumf, savladavši Vrbašane, 22:20, dok su u preostale dve utakmice poraženi. Morali su da čestitaju vršnjacima beogradskog Juniora koji su ih savladali 13:7, odnosno Varaždincima, 24:8. Na kraju, „Metaloplastika“ je bila četvrta u grupi.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa