11. februar 2016.11. feb 2016.
GRADONAČELNIK ŠAPCA U POSETI USPEŠNIM FIRMAMA

„TOMSIN“ PRIMER USPEHA

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prošle srede posetio je firmu „Tomsin“, regionalnog lidera u snabdevanju poljoprivrednih proizvođača svom neophodnom robom
Istorija firme „Tomsin“ počela je pre 25 godina. Tokom četvrt veka rada ovo preduzeće postalo je regionalni lider u veleprodaji i maloprodaji robe namenjene poljoprivrednicima, koja uključuje sredstva za zaštitu bilja, veštačka đubriva, stočnu hranu i alate i opremu. Poslovnice „Tomsina“ nalaze se na području Šapca, Valjeva, Koceljeve i Srema.
- Počeli smo kao malo firma, a predanim radom dostigli smo trenutni nivo. Poštovanje kupaca je ključno u ovom poslu, jer da ne postoji njihovo poverenje, ne bi bilo ni naše firme. U narednom periodu planiramo da otvorimo još nekoliko objekata, te očekujemo da se i broj radnika, kojih trenutno ima 75, poveća, rekla je Dragana Simić, direktor nabavke i prodaje u firmi „Tomsin“.
Stručna služba preduzeća na terenu daje savete poljoprivrednim proizvođačima.
- Poljoprivrednicima možemo da obezbedimo sve što im je potrebno, odnosno da kompletnu uslugu dobiju na jednom mestu. Takav pristip podrazumeva i stručno savetovanje proizvođača. Najveću pomoć pružamo savetima u vezi sa korišćenjem pesticida, jer su oni najkomplikovaniji u proizvodnom delu. Naši terenski agronomi već osam godina savetima pospešuju poljoprivrednu proizvodnju ovog kraja, rekao je Milan Teodorčević, šef Stručne službe ovog preduzeća.
„Tomsin“ je prošle srede posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je naglasio da je ova porodična firma primer za sve one koji žele da uspeju u poslu.
- Suštinu poslovanja u našem gradu čine porodične firme kao što je „Tomsin“. Sa njenim predstavnicima sam razgovarao o planovima za naredni period, koji podrazumevaju i širenje, nadam se u Severozapadnoj radnoj zoni. Ovakvi primeri uspešnog poslovanja mogu da budu motivacija mladim ljudima da pokrenu sopstveni biznis, rekao je gradonačelnik Šapca.
Otvaranje novih objekata i širenje tržišnog uticaja prioriteti su „Tomsina“ u narednom periodu. Kako bi ostvarili ciljeve, oslanjaće se na želje i potrebe proizvođača, što je, prema njihovom mišljenju, ključni element za uspešno poslovanje.
M.Maksimović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa