Info

18. februar 2016.18. feb 2016.
PRVA A LIGA ““ 10. KOLO

SIGURNI ZA PLEJ OF

VK „Šabac“ ““ VK „ŽAK“ 19:6 (4:0, 4:1, 5:4, 6:1)
Gradski bazen. Gledalaca 600. Sudije: Kiš (Novi Sad) i Golijanin (Beograd). Delegat: Arnautović (Beograd) Isključenja: Šabac 5, ŽAK 5. Peterci: ŽAK 1 (1)
ŠABAC: Aleksić (kap), Petrović 2, Marković 4, Prolić 1, Nosović 4, Ilić, Car 1, Eraković 1, Bogićević 2, Lončarić 2, Šormaz, Tenžera, Vukadinović, Ukumanov 2. Trener: Nikolić
ŽAK: Travar, Maksić, Nedin, Zorić, Arnuš, Bosančić 1, Ćurčin, Pavić (kap) 1, Jakšić 2, Gavranov, Todorović 2, Nadlački, Dostanić. Trener: Šibul
Posle dva neuspešna napada na startu, seriju golova domaćih je otvorio Kazahstanac, Ukumanov. Već posle osam minuta bilo je 4:0, a situacija u bazenu nije se menjala ni u drugom periodu. Kapiten Aleksić, na golu Šapca, nije imao poteškoća da zaustavi udarce Kikinđana, a prvi put je „kapitulirao“, tek posle 14 minuta. U međuvremenu, još četiri puta pogodili su vaterpolisti lidera na tabeli, te je na poluvremenu, semafor pokazivao 8:1. Tokom drugog poluvremena, Erakoviću i Iliću, u bazenu se pridružio i treći 15 ““ ogodišnjak u sastavu, Vukadinović. Rezervni golman, zamenio je među stativama Aleksića. Osim efikasne igre, nastavak je doneo mnogo atraktivnih poteza domaćina, koji su rezultirali golovima za špice. Ubedljivo vođstvo donelo je sigurnost u napadu, te se čak devet igrača upisalo u listu strelaca.
Ovom pobedom, VK „Šabac“ je i matematički osigurao plasman u plej of, a protiv Starog Grada, u narednom kolu, ponovo u Šapcu, ima priliku da osigura i prvu poziciju.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa