5. avgust 2010.5. avg 2010.
JP “PARKING“ ŠABAC

MANjE GUŽVE, BRŽI SAOBRAĆAJ

Od 1. septembra u Šapcu 499 novih parking mesta. Naplata parkinga vršiće se u ulicama: Miloša Pocerca, Pop Lukinoj, Masarikovoj (deo do gradskog stadiona), Sremskoj, Kralja Aleksandra, delu Cara Dušana i platou između zgrada “Dunava“ i “NAVIP“-a
Proteklih meseci radili smo na realizaciji projekta povećanja broja parking mesta pod naplatom. Njemu su predhodili zahtevi stanara određenih ulica, potom zahtevi građana koji iste te ulice koriste samo za prolazak ali i naša stručna analiza zasnovana na konstantnom nadzoru parkiranja u našem gradu. Tom analizom smo došli do podatka koje su to ulice gde se stavara najveća saobraćajna gužva prouzrokovana parkiranjem. Sve to ćemo pokušati da rešimo obeležavanjem parking mesta i uvođenjem organizovane naplate parkinga na spornim mestima ““ istakao je direktor JP “Parking“ Dragan Ninković.
Po završetku projekta, koji je trenutno pri kraju faze prikupljanja potrebne dokumentacije, Šabac će dobiti 499 novih parking mesta. Što ga sa postojećih 700 dovodi vrlo blizu cifre od 1.500 naplatnih mesta za parkiranje koliko gradovi veličine našeg treba da imaju. Pored približavanja propisanom standardu broja parking mesta, poduhvat po kojem će se od 1. septembra sprovoditi naplata parkiranja u ulicama Miloša Pocerca, Pop Lukinoj, Sremskoj, delu Masarikove, delu Cara Dušana, Kralja Aleksandra i Kraljice Marije, bi kako navodi Ninković, JP“Parking“ i u narednim godinama trebao da omogući uspešno finansijsko poslovanje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa