5. avgust 2010.5. avg 2010.
PRIJEM U GRADSKOJ KUĆI

BRITANSKI IZVIĐAČI U ŠAPCU

Oko četrdesetak mladih Britanaca, u okviru izviđačko skautske akcije „Istraži Srbiju“, do 17. avgusta boraviće na prostoru šabačkog, valjevskog i sremskog regiona
Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prošlog petka u Gradskoj kući priredio je svečani prijem za izviđače iz Velike Britanije koji su krajem jula doputovali u Šabac. Cilj je da samostalnim snalaženjem u prirodi i susretima sa lokalnim stanovništvom upoznaju kulturu, tradiciju i običaje srpskog naroda, da saznaju kako žive njihovi vršnjaci u Srbiji... Pratktično, to je prethodnica velikoj smotri izviđača, koja će, kako je planirano, narednog avgusta u Šapcu okupiti nekoliko hiljada učesnika iz celog sveta.
Ističući zadovoljstvo zbog susreta, gradonačelnik Milošević podsetio je na višegodišnju izolaciju Srbije i značaj ovakvih druženja.
Vaš boravak na ovim prostorima ima izuzetan značaj. Istraživanje i poređenje načina života u Srbiji i Velikoj Britaniji je ozbiljno proučavanje i predmet kulturoloških i socioloških analiza. S obzirom na to da dugi niz godina nismo bili u prilici da na ovakav način komuniciramo, za nas je razmena informacija dragocena, naglasio je gradonačelnik Šapca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa