25. februar 2016.25. feb 2016.
BOŠKO OBRADOVIĆ ZA “GLAS PODRINjA“ O AKTUELNIM POLITIČKIM DEŠAVANjIMA

SAMO MI MOŽEMO DA SMENIMO VLAST

Obradović i predlaže da se građani izjasne o sporazumu sa NATO istog dana kada budu organizovani i parlamentarni izbori. -Jedini koji imaju različitu politiku u odnosu na ovu vlast smo mi, kaže Boško Obradović
Sporazum sa NATO, koji je Skupština Srbije nedavno ratifikovala, izazvao je velike polemike u javnosti. Među najvećim protivnicima potpisivanja je Srpski pokret Dveri. Predsednik pokreta, Boško Obradović, smatra da je jedini demokratski način za rešenje ovog pitanja referendum.
-Prvo pitanje je ko je ovu vlast ovlastio da potpiše jedan takav sporazum? Zašto su požurili da ga ratifikuju pre raspuštanja aktuelnog sazive Skupštine? Sporazum je apsolutno u suprotnosti sa moralom i našim interesima. Nema smisla potpisivati sporazum sa onima koji su nas bombardovali, ubijali našu decu, uništavali nam infrastrukturu i oteli deo teritorije. Po ovom sporazumu NATO može da uđe u našu zemlju kad hoće, koristi našu infrastrukturu i kasarne besplatno, ulazi u naše privatne objekte, odnosno kuće. Posebno je dramatično što NATO snage za krivična dela u Srbiji neće odgovarati pred našim pravosuđem, navodi Obradović i predlaže da se građani izjasne o ovom pitanju istog dana kada budu organizovani i parlamentarni izbori.
Sporazumi sa NATO potpisivani su i za vreme vlasti sadašnjeg koalicionog partnera DVERI, Demokratske stranke Srbije. Boško Obradović ističe da bi bio član DSS da smatra da je ova stranka radila sve kako treba. Međutim, kaže i da treba napraviti razliku između učešća u Partnerstvu za mir i sporazuma isključivo sa NATO alijansom.
-Ima jedna velika novost u DSS, a to je da je Sanda Rašković Ivić sada ne njenom čelu i ona ne može i ne treba da odgovara za ono što je radio Vojislav Koštunica. Svaki sporazum sa NATO je štetan, ali Srbija treba da učestvuje u svakoj vrsti vojne saradnje koja se zove Partnerstvo za mir, u kojoj učestvuje i Rusija i druge zemlje koje nisu članice NATO. Srbija nikada ne treba da bude član NATO, a ova vlast je napravila niz ogromnih koraka ka članstvu i praktično ispunila sve oblike saradnje. Ostalo je još samo učlanjenje, navodi Obradović.
Dveri su u poslednje vreme bile zastupljene na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, ali u negativnoj kampanji. Tek na internetu se mogla čuti i druga strana priče. Obradović zaključuje da su nekome postali interesantni.
-Ja lično i Dveri smo bili predmet tri priloga na Pinku za 24 sata, što je više nego što je ukupno bilo priloga u prethodne 24 godine. Očekujem najprljaviju moguću kampanju protiv Dveri i Patriotskog bloka. Razlog je jednostavan. Ne može ovu vlast da smeni ni Boris Tadić, ni Bojan Pajtić, ni Čedomir Jovanović, ni Borko Stefanović, oni su bivša vlast. Jedini koji imaju različitu politiku u odnosu na ovu vlast smo mi. Jedini nismo bili na vlasti, nemamo iza sebe afere, nismo kupili diplome i predstavljamo smenu političkih generacija. Nema političke razlike između Srpske napredne stranke i Demokratske stranke. Njihov program je identičan i to se videlo na ključnim glasanjima u Skupštini, ističe Obradović.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa