3. mart 2016.3. mar 2016.
OSMI MART U OPŠTINI VLADIMIRCI

OSMOMARTOVSKA PORODICA

Porodica koju nudimo kao primer kako se da živeti u slozi u brojnoj porodici i pritom poimati osmi mart kako treba živi u Vladimircima u akademskoj porodici koja ima šestoro dece. Jelena i Dejan imaju Luku, Anđelu, Savu, Ivana, Đurđiju i Bojana koji uz decu iz ulice mladosti gde ima obilje dece pretvaraju dom u raj dece. Jelena koja stiže sve o osmom martu kaže.
- Volim ga i pažnju jer nas, žene postavlja na mesto koje zaslužujemo a koje smo svaka na svoj način zaslužile. To da je u brojnoj porodici naporno itekako je razumljivo, ali imam pomoć i dece i supruga ali i svekrve i svekra Rose i Svetislava, kaže uz širok osmeh Jelena.
I tu se podrazumeva priča o ravnopravnosti, gde je novčanik i tako redom.
- Žena je tu domaćin to nemojte sumnjati. Jer troškovi su veliki a umeće organizovanja je glavno. Pitate se za sve u malenom ramu da izgradite pravu sliku. I to je osmomartovski ram kojem se uvek radujem ali najviše priznajem po stručku cveća koje dobijem od dece i naravno dragih iz porodice uz moje anđele, kaže Jelena Nešić.
U selu Vučevica Ljiljana Milinković ima 78 godina i zanimljivo mišljenje o danu žena.
- Pamtim ga po poklonima i silnom radu. Od kuće i šporeta od kojeg se decenijama ne odmičem do rada u polju. Osmi mart je za gospodu a, sitna pažnja i veliki rad za nas sa sela. Svi moji su pažljivi ali rad je ono po čemu život pamtim. Ali ženama je osmi mart doneo puno, to je moje mišljenje kaže vedra starica.
I tako iz sela do varoši, slike za nadu da će nas biti i da će nas rad održati. A tu je i osmi mart.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa