10. mart 2016.10. mar 2016.
NOVA LOKACIJA ZA KVANTAŠKU PIJACU

BOLjI USLOVI ZA RAD

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predstavnici JKP „Stari grad“, JUP „Plan“ i zakupci tezgi na Kvantaškoj pijaci, razgovarali su o izmeštanju pijace i uređenju nove lokacije za tu namenu.
Predstavnici JUP „Plan“ predstavili su projekat, po kome je lokacija nove Kvantaške pijace definisana Planom generalne regulacije „Šabac“. Zbog svoje površine, lokacija obezbeđuje velike mogućnosti za razvoj, jer se u blizini nalazi i planirani Centar za voće.
Gradonačelnik Zelenović je napomenuo da se u Šapcu svaki projekat radi u saradnji sa građanima, pa se tako danas sa vlasnicima tezgi razgovara o novoj pijaci, kako bi se čuli njihovi utisci i sugestije.
-Zbog značaja pijace, izabrana je lokacija uz važan putni pravac. Naš plan podrazumeva pravljenje agrokompleksa, na velikoj površini. Srce tog kompleksa je Kvantaška pijaca sa modernim uslovima za trgovinu, na kojoj će biti skoncentrisane velike količine robe, koje će građanima biti dostupne po najpovoljnijim cenama. Želimo da zarade i trgovci i proizvođači. Tako otvaramo prostor za nova radna mesta, za sve ljude koji žele da rade, rekao je gradonačelnik.
Gradonačelnik je najavio da će već početi prvi radovi, koji podrazumevaju uređenje terena, širenje kanalizacione mreže i pravljenje pristupne saobraćajnice. Takođe je rekao da će se u narednom periodu objaviti oglasi za parcele koje su na površini od 4000 kvadratnih metara.
Obrazlažući projekat, predstavnici JUP „Plan“, su napomenuli da je položaj hala i prodajnog prostora uslovljen Konvencijom UN o planiranju kvantaških pijaca, ali i u odnosu na klimatske karakteristike. Ukupna površina nove Kvantaške pijace iznosi 7,7 hektara.
Milisav Živanović, jedan od zakupaca tezgi kaže da im se dopada ideja izmeštanja Kvantaške pijace, jer će doprineti boljim uslovima za rad. Očekuju da će im nova pijaca, zbog dobre putne povezanosti dovesti nove mušterije.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa