Инфо

Берза

 • aero 1.676 ▼ -0,36%
 • dnos 1.103 ▼ -1,34%
 • fito 2.791 ▼ -0,32%
 • impl 3.200 ▲ 4,92%
 • jesv 5.150 ⚫ 0,00%
 • mtlc 2.025 ▼ -4,03%
 • niis 681 ▲ 0,29%
 • pdcl 10.310 ▲ 24,97%
 • rso17153 103,96 ▲ 0,20%
 • sjpt 143 ▲ 2,14%
 • svrl 600 ⚫ 0,00%
(10. март 2016.)
ПРЕДСТАВЉЕН ПРИРУЧНИК ЗА ДЕЛОВАЊЕ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

КООРДИНАЦИЈА СВИХ АКТЕРА

Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама, у чијој су изради учествовали представници Министарства унутрашњих послова, Сталне конференције градова и општина, уз стручну подршку ОЕБС, представљен је прошлог четвртка у Шапцу
Већа безбедност грађана стратешки је циљ којем тежи Приручник за деловање савета за безбедност у градовима и општинама, који је пре седам дана представљен у Шапцу. Према речима представника институција и организација које су учествовале у изради овог документа, савети за безбедност морају бити место договора грађана и полиције, уз подршку органа локалне самоуправе, судова и медија.
- Приручник је израђен у склопу активности које је Стална конференција градова и општина имала током доношења закона о полицији. Тим законом је промовисана безбедност у заједници, а ово је начин како да се све локалне самоуправе упознају са планираним моделом спровођења закона. У превенцији морају учествовати сви фактори: полиција, грађани, локална самоуправа, медији и све друге релевантне организације и институције. Имали смо много предлога при доношењу Закона о полицији, неки су усвојени, неки не, али ћемо се трудити да у практични рад савета за безбедност имплементирамо све позитивне аспекте приручника, навео је Ђорђе Станичић, секретар Сталне конференције градова и општина.
Значајну подршку у изради овог приручника дала је мисија ОЕБС у Србији, чији представници истичу да је веома важна једнообразност рада свих савета за безбедност у републици, те да се на овај начин Србија приближава моделима који постоје у Европској унији.
- Мисија ОЕБС у Србији је помогла Министарству унутрашњих послова и Сталној конференцији градова и општина у креирању Приручника за деловање савета за безбедност у градовима и општинама. Тренутно смо ангажовани на промовисању овог приручника, Шабац је четврти град у ком боравимо, а остало нам је да посетимо Београд, Нови Сад и Чачак, рекао је Стефан Врденмарк, руководилац програма за рад полиције у заједници у мисији ОЕБС у Србији.

Приручник за спровођење локалних избора
Представници Сталне конференције градова и општина искористили су прошлонедељни састанак да градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу уруче Приручник за спровођење локалних избора, који је одштампан дан пре скупа у Хотелу „Слобода“. Овај документ, у чијој су изради учествовали представници академске заједнице, Републичке изборне комисије и Сталне конференције градова и општина, ускоро ће добити и друге локалне самоуправе у Србији.
М.Максимовић

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa