17. mart 2016.17. mar 2016.
OPŠTINA VLADIMIRCI: KRAJ MUKA NEKADA HIT FABRIKE

KREĆE FASO

UZ rešenje problema vlasništva i pomoć Elektrodistribucije zakupac IV LAJN iz Beograda Marinko Ivanović počinje rad na reciklaži uskoro. Naime kako kažu u lokalnoj samoupravi Vlada Srbije treba da aminuje rad a Elektrodistribucija da priključi struju i eto kraja agonije duge preko deset godina, kaže predsednik opštine Milorad Milinković.
- Biće tu široka paleta reciklaže i za početak upošljeno dvadesetak radnika. Potom bi iz Skele stigla i nova linija i nova radna mesta. Moram istaći da je iz firme sve pokradeno uz trafo a da je zakupac voljan da sve uradi za boljitak i ove opštine. Uzdamo se u državu i molimo nadležne u Elektrodistribuciji da ispoštuju svoj udeo upreduslovima za rad i, eto rešenja velikog problema uz radna mesta koja nemerljivo znače opštini, nada se Milinković.
U samoj fabrici sve se uređuje i pristižu mašine koje će oživeti varoš. Dobra volja je uslov koji nedostaje, ali i putokaz kako se može iz nerazvijenosti.
- Ima i novih zainteresovanih za rad u našoj opštini. Mi moramo uporno napred jer svako radno mesto je bogatstvo. FASO je bio u agoniji a rešenje se nije ni naziralo. Sada drugi odlučuju o sudbini uz ubeđenje da će volja u boljitak presuditi. Na samu priču da kreće FASO okupljaju se bivši radnici u neverici.
Prvi srećnici već uređuju krug kolektiva i očekuju rad koji nikoga ne plaši. A potom korak po korak za bolje Vladimirce, kažu u lokalnoj samoupravi.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa