17. mart 2016.17. mar 2016.
PODRŠKA “KARITASOVOM“ PROGRAMU

„ZASAD ZA BUDUĆNOST“

Predstavnici kompanije „Delta“ uručili su prošlog četvrtka finansijski grant od milion i osam stotina hiljada dinara šabačkom „Karitasu“ za razvoj socijalnog preduzetništva
U dva plastenika od po pet ari šabački „Karitas“ organizovao je proizvodnju jagoda. U ovaj posao su uključeni štićenici Ustanove za osobe sa mentalnim i intelektualnim smetnjama „Sveta Sofija“. Pored toga, u okviru razvoja socijalne poljoprivrede, „Karitas“ je podigao i voćnjak u Badovincima. Predstavnici kompanije „Delta“ prepoznali su značaj socijalnog preduzetništva, te su u okviru projekta „Zasad za budućnost“, koji je ukupno vredan sedam i po miliona dinara, finansirali „Karitasov“ program sa milion osam stotina hiljada dinara. Pored „Karitasa“, „Delta“ je pomogla još deset organizacija.
- Želimo da doprinesemo rešavanju problema društvenih zajednica, kroz unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Veoma nam je drago što možemo da pomažemo organizacijama poput „Karitasa Šabac“, koji kroz razvoj socijalnog preduzetništva, upošljavajuću ljude iz društveno marginalizovanih grupa, uspevaju da postave zdrav sistem poljoprivredne proizvodnje, naveli su predstavnici kompanije „Delta“.
Direktor „Karitasa Šabac“ Miroljub Nikolić naglasio je da se kroz projekat „Zasad za budućnost“ obezbeđuje socijalna integracija osoba iz društveno ranjivih grupa i uspostavljanje održivog sistema poljoprivredne proizvodnje.
- Sredstva su iskorišćena za nabavku mehanizacije za održavanje voćnjaka u Badovincima, kao i za prostor u Vukošiću. Deo novca je uložen u plasteničku proizvodnju jagoda, a planiramo da od ovih sredstava iskopamo i dubinski bunar koji će nam veoma značiti u proizvodnji paprika, malina i kupina koje ćemo gajiti u Vukošiću, naveo je Nikolić.
Prema oceni poljoprivrednih stručnjaka, jagode iz „Karitasovih“ plastenika su u veoma dobrom stanju. Direktor „Karitasa Šabac“ Miroljub Nikolić kaže ljudi koji rade na održavanju ovih imanja imaju osećaj vrednosti i pripadnosti zajednici, što su i osnovni ciljevi projekta.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa