31. mart 2016.31. mar 2016.
ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK PROJEKTA „ ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST ““ BEZBEDNA I ZELENA“ U NIŠU

VEĆA BEZBEDNOST

Završni sastanak projekta „Zajednička budućnost ““ bezbedna i zelena“, čiji je cilj prevencija regiona od poplava, održan je u CIM Grupi
Projekat se realizuje u opštinama Arilje, Ljubovija, Krupanj, Bratunac, Srebrenica, Novo Goražde, Požega, Foča Ustikolina i Čajniče i primer je partnerstva privatnog i javnog sektora koji omogućuje i osnažuje održivi razvoj. Ukupna vrednost projekta je 1,7 miliona evra, sredstva su prikupljena iz EU fondova. Na projektima će se primeniti najsavremenija inovativna rešenja u saradnji sa partnerima iz Evropske unije, domaća građevinska operativa izvršiće infrastrukturne radove, dok će mladi stručnjaci biti angažovani na izradi veb portala, studija i priručnika kako bi se podigla svest stanovništva kroz zajedniki centar koji će biti formiran za prevenciju poplava. Opštinu Ljuboviju na sastanku je predstavljao zamenik predsednika SO Ljubovija Goran Josipović.
Ovo je izuzetno važan projekat za opštinu Ljubovija, ako uzmemo u obzir sa kojim se problemima suočavala tokom majskih, ali i poplava koju opštinu zadesile 2010. godine. U sklopu ovog projekta opština Ljubovija rešiće uređenje Grabovičke reke, a dobijanjem skipa JP Ljubovija će poboljšati kvalitet rada - istakao je Josipović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa