31. mart 2016.31. mar 2016.
U ŠKOLI PRIMENjENIH UMETNOSTI OTVORENA IZLOŽBA CRTEŽA I SLIKA

NA IZVORU NADARENOSTI

Na predmetu slikanje i crtanje sticali su svoja prva znanja, a na nedavno otvorenoj izložbi, koja se može pogledati do 15. aprila, pokazali su svoj osećaj za kompoziciju, boje, igru linija i senki u različitim tehnikama
Raznih pristupa i izraza ali istog opredeljenja kada je umetnost u pitanju učenici druge i treće godine Škole primenjenih umetnosti na nedavno otvorenoj izložbi crteža i slika u školskoj galeriji pokazali su svu raskošnost svojih talenata. Milica Aničić, Milica Bilanović, Marija Božić, Anica Đurđević, Luka Đurić, Marija Jovičić, Ana Lukić, Andrijana Maksimović, Jelena Milić i Anastasija Mitrović slažu se da su časovi crtanja i slikanja doprineli njihovom napretku koji je i po rečima drugih očigledan.
Svaka postavka za Jelenu Milić, učenicu III3, obrazovnog profila konzervator kulturnih dobara preparator, veliki je izazov tako da se trudi da što bolje uradi slike.
Jelenina mrtva priroda u akrilu na platnu, kao i radovi ostalih učenika, privukli su pažnju učenika i profesora koji su, kao i obično, pružili podršku u svim njihovim nastojanjima.
- Napredak svih učenika je očigledan ali bih, neka ne zamere ostali, izdvojio radove Jelene Mićić koja je izuzetno dete, veliki borac i fantastičan budući uspešan čovek, umetnik. Njene slike i radovi upravo govore o njoj. Fantastičan osećaj za boju, kompoziciju. Bukvalno u svakom segmentu daje svoj maksimum. Predstoji joj jedna lepa budućnost. Takvo dete, kao i svako drugo, treba podržati - poručio je prof. Mladen Pantelić.
Zadovoljan postignutim bio je i prof. Predrag Marković Markus koji je istakao da je izložba crteža i slika rezultat nadarenosti i vrednog rada učenika koji su se, manje-više, već odlučili da krenu putem umetničkog stvaranja.
O. Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa