31. mart 2016.31. mar 2016.
GRADONAČELNIK U POSETI FIRMI “MONDI“

ŠABAC OAZA ZA INVESTITORE

U okviru redovnih poseta uspešnim firmama koje posluju na teritoriji grada Šapca, gradonačelnik Nebojša Zelenović posetio je prošlog četvrtka firmu „Mondi“, koja posluje u industrijskoj zoni. Fabrika za proizvodnju vreća u Šapcu je osnovana 1996. godine. Tokom narednih godina proizvodnja industrijskih vreća se postepeno povećavala i uz potrebu za modernizacijom, fabrika se 2008. godine preselila u industrijsku zonu. U novembru 2014. godine, nakon što je postala deo Mondi korporacije, u fabrici su instalirane mašine najnovije tehnologije za proizvodnju industrijskih vreća najboljeg kvaliteta.
Prema rečima predstavnika firme, fabrika u Šapcu radi kao servisni centar „Mondi“ industrijskih vreća i zato garantuje da kvalitet i korisnički servis budu na još višem nivou u budućnosti. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je prilikom razgovora sa Rafaelom Macolom, generalnim direktorom „Mondija“ i Vladimirom Žugićem, direktorom „Mondi Šabac“ DOO, istakao da je Slobodna zona Šabac prava oaza za sve domaće i strane investitore.
- Zahvalan sam kompaniji „Mondi“ što je odlučila da uloži sredstva i svoj biznis proširi u Šapcu. Oni su u Šapcu izgradili novu halu, a planiraju se i nova proširenja tako da uskoro možemo očekivati i nova zaposlenja, što je odlična vest. Njihov plan je da Šabac učine centrom za proizvodnju i distribuciju industrijskih vreća koje će izvoziti u zemlje u okruženju. Naš cilj u Šapcu je da svako ko bude želeo, u naredne četiri godine dobije posao, a da svako ko radi, zaradi više, poručio je gradonačelnik Zelenović.
Predstavnici firme naglašavaju da u regionu nema takve firme kao što je u Šapcu. Kako je istakao Vladimir Žugić, “Mondi“ je poznat po tome da ulaže maksimalne napore u stvaranje bezbedne radne sredine u kojoj zaposleni ne samo da mogu da ispune svoje ambicije, već i da neprestano teže da unaprede svoje veštine i da streme ka novim ciljevima.
- Proširili smo naše kapacitete izgradnjom nove hale. Razvijamo se u pravcu potreba naših kupaca, ali i težimo da poboljšamo kvalitet proizvoda. Veoma smo zadovoljni radom fabrike u Šapcu i što se svi postavljeni ciljevi ispunjavaju na vreme, rekao je Žugić.
“Mondi Šabac“ trenutno zapošljava 60 radnika i njegova proizvodnja je u skladu sa ISO 9001, 22000 i HACCP.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa