7. april 2016.7. apr 2016.

SOLIDARNOST NA DELU

Vidno mesto u projekciji obeležavanja svetskog dana AUTIZMA zauzeli su šabački planinari, članovi PSD “CER“, na dan 1. aprila ove godine, kada se ispred zgrade Gradske uprave Šapca okupilo više stotina učesnika, mahom zastupljena deca iz Predškolske ustanove “Naše dete“, zatim srednjoškolska omladina sa učenicima iz šabačkih osnovnih škola, kao i građanstvo grada Šapca, kako bi na taj način izrazili svoju solidarnost sa licima obolela, od izuzetno, teške bolesti AUTIZMA.
Ovom prilikom šabački planinari su postavili svoj štand, na kome su izložili deo planinarske opreme, priručnih sredstava koja koriste prilikom svoje aktivnosti, tu su rančevi različite veličine i oblika, zavisno od namene, planinarsku garderobu, obuću, brojnu literaturu, flajdove i drugo što bi moglo zanimati posetioca ove manifestacije, a sve u cilju prodaje, kako bi deo prikupljenog “pazara“ uplatili u Fond za obolele od autizma.
Šabački planinari su ponosni što su bili deo pomenutog projekta i što su na taj način dali deo doprinosa u podizanju ljudske svesti u razumevanju o težini pomenute bolesti i težini onih koji se staraju o takvim osobama, koja nisu u stanju da se sama o sebi staraju, bilo da se radi o roditeljima ili o osoblju koje radi u specijalnim ustanovama u kojima su smeštena pomenuta lica!
I na kraju možemo reći da su šabački planinari položili ispit u razumevanju za tuđu muku i bol vezano sa decom obolelom od autizma!
M.Botić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa