7. april 2016.7. apr 2016.
IZGRADNjA TROTOARA U CENTRU GRADA

NA RED STIGLE VOJVODE BRANE I KNEZ MIHAILOVA

Tokom proteklih desetak dana obavljaju se radovi na širenju mreže trotoara u centralnom gradskom jezgru
Izgradnja trotora u ulici Vojvode Brane olakšaće kretanje svim pešacima, a posebno Šapčanima koji su članovi Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga, čije se prostorije nalaze u ovoj ulici.
- Mi smo imali mnogo problema zbog lošeg trotoara, među kojima su i prevrtanje kolica. Pre tri meseca smo podneli zahtev za rekonstrukciju, naša molba je brzo uslišena na radost svih članova udruženja, rekao je Raduško Janković, predsednik Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga.
Dužina ulice Vojvode Brane i trotoara koji se rekonstruišu je 170 metara. Vrednost radova na uređenju iznosi 2.6 miliona dinara, a izvođač radova je firma “Refleks“ iz Majura.
- Shvatili smo potrebu Udruženja paraplegičara čije su prostorije ovde i odlučili da odmah na početku sezone rekonstruišemo trotoar u ovoj ulici. Ovo je samo jedan od deset trotoara koje trenutno izvodimo, imamo više od 20 gradilišta u ovom trenutku, što znači da Šabac zaista živi, da imamo puno posla i da će grad biti sve lepši i lepši, rekao je Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Nedostatak trotoara u delu ulice Knez Mihailova, paralelno sa Velikim parkom, godinama unazad otežavao je kretanje pešaka u ovom delu grada. Uskoro, i ovaj problem će biti rešen, zahvaljujući investiciji od 750. 000 dinara.
- Uređuje se 110 metara trotoara u Knez Mihailovoj ulici. Trotoar će biti širok 1. 8 metara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, a radove smo počeli na zahtev meštana, koji su nam uputili molbu u decembru prošle godine, naveo je Nedeljković.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa