14. april 2016.14. apr 2016.
DA SE PODSETIMO, 21. APRIL 1985 - MADRID

Davno, ali nezaboravno

RK „Atletiko“ Madrid ““ RK „Metaloplastika“ 20:30 (9:16)
Bilo je to pre tačno 31 godinu, generacija koja je veliki pehar zaslužila godinu dana ranije, ali joj sreća nije dopustila da ga podigne, učinila je to u Madridu, protiv sjajnog Atletika. Ljuti, pre svega. na sebe, odlučni da nikome ne dopuste da se ponada tituli, počeli su Šapčani Kup šampiona 1984/85. Bes su „iskalili“ na Škodi (ČEH), Steaui (RUM), Hafnafjorduru (ISL), a priča je dobila najlepši kraj u prestonici Španije. Atmosfera je bila vatrena, leteli su novčići prema terenu, svega je bilo, ali samo dok meč nije počeo, a onda najbolji „bensedin za publiku“ bili su igrači u plavim dresovima. Dominacija kao nikada i neverovatnih 30 golova u godinama kada nije bio dozvoljen „brzi centar“. Ko je gledao, nikada neće zaboraviti, ko nije, neka pogleda, nema adekvatnih reči da se opiše.
Deset utakmica u KEŠ ““ u, isto toliko pobeda, gol razlika plus 68, a sve to ostvarili su: Bašić, Isaković, Vujović, Vuković, Mrkonja, Portner, Cvetković, Milošević, Ignjatović, Tanasić, Lukić, Spasojević i Đukanović. Trener je bio Pavlović, a pomagali su Živković i Fajfrić. Predsednik kluba, Dušan Maričić.
Uprkos porazu i Madriđani se rado sećaju te godine, te sezone. Ostvarili su istorijski rezultat, a kako kaže novinar Luis Miguel Lopez, „Atletiko nije mogao više, igrao je protiv Harlem Globtrotersa rukometa“.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa