21. april 2016.21. apr 2016.
NOVE AKTIVNOSTI KANCELARIJE ZA MLADE GRADA ŠAPCA

INFORMATIVNO, OBRAZOVNO, KREATIVNO

Na konferenciji za novinare u Kancelariji za mlade grada Šapca prošlog petka predstavljene su četiri radionice proistekle iz projekta „Ti možeš sve“ koje će se realizovati u narednom periodu.
- Aktivnosti su besplatne za polaznike, a sve je u cilju obezbeđivanja raznolikog obrazovnog programa za decu - rekla je Naila Mehmedović, direktorka Kancelarije za mlade.
Projekat „Nasilje nad decom - kako ga sprečiti“, nastao na osnovu problema koji se dešavaju u društvu, ima za cilj prepoznavanje nasilja i kako postupiti u određenim situacijama. Zamišljen kao svojevrsna radionica u kojoj će se postavljati pitanja i diskutovati, učenici uzrasta od trinaest do petnaest godina, njih dvadesetoro, uz pomoć predavača Slađane Ignjatović svakog utorka i četvrtka od 17 časova u Kancelariji za mlade, ući će u suštinu ovog problema.
Za one željne da saznaju nešto više iz arhitekture, ali i ekološke gradnje, najbolji izbor je „Mali arhitekta“. Kroz zanimljive primere iz arhitekture, kao i samostalne male projekte, utorkom i četvrtkom od 16 časova, u Kancelariji za mlade sprovešće ih Anđela Aleksić. Predviđeni broj polaznika je dvadeset uzrasta od sedam do deset godina.
Kreativnost, ali na malo drugačiji način, deca od sedam do četrnaest godina, mogu pokazati u okviru projekta „Stari zanati - nove ideje“ koje će realizovati Ana Dakić ponedeljkom i petkom od 19 časova. Dvadeset polaznika imaće priliku da se upozna sa starim zanatima tkanja, heklanja, izrade unikatnog nakita tehnikom heklanja i dekupaža. Naučiće i tehnike prezentacija i modnih ilustracija, a obuhvaćeno je i ulepšavanje životnog prostora - enterijera i eksterijera.
- Cilj je približiti im osnovna znanja iz domaćinstva, ali i razviti njihovu kreativnost u oblasti odevanja, modnog dizajna, enterijera, eksterijera. Svega onoga što ih može podstaći da svoj život učine zanimljivijim i ispunjenijim, a kasnije, što da ne, opredeliti i za životni poziv - izjavila je Ana Dakić.
Na Starom gradu svakog radnog dana od 19 časova za trideset polaznika od sedam do pedeset sedam godina organizovaće se Škola boksa. Pokazivanjem funkcionalnosti bokserskog treninga predavač Ljubomir Marjanović razbiće predrasude o boksu kao sportu i ljudima koji se njime bave.
Za više informacija zainteresovani se mogu javiti na mobilne telefone 063 884 62 92 (Slađana Ignjatović), 065 268 92 92 (Anđela Aleksić), 062 852 63 42 (Ana Dakić) i 061 15 75 113 (Ljubomir Marjanović).
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa