28. april 2016.28. apr 2016.
ODRŽANE MALE OLIMPIJSKE IGRE

IGRAJ I DRUŽI SE

Male olimpijske igre održane su prošle srede u hali “Zorka“. Učestvovalo je oko 900 mlađih osnovaca iz 12 šabačkih i škola okolnih opština. Nadmetali su se, tradicionalno, u spretnosti na poligonu, a ove godine prvi put organizovano je i takmičenje u igri “između dve vatre“, malom fudbalu i atletici.
-Važno je učestvovati. Ovo je samo igra. Cilj nam je da pobedimo, ali pre svega da se družimo, složni su osnovci.
Organizatori Malih olimpijskih igara su Grad Šabac i Savez za školski sport Šapca, a podržali su ih Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta. Jovan Janković, direktor takmičenja smatra da je manifestacija u Šapcu organizovano na vrhunskom nivou.
-Cilj našeg projekta je da probamo da okupimo što veći broj dece i uspevamo u tome. Za 20 godina, koliko se organizuju ove igre, oko milion dece je učestvovalo, rekao je Janković.
Bojana Mladenović, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti, je istakla da je ovo kruna rada i priznanje za sav trud koji grad Šabac ulaže u razvoj sporta i razvoj dece.
-Iako nose naziv “Male olimpijade“ ovaj događaj je izuzetno značajan za nas. Veliki broj dece koja učestvuju, dokazuje koliko su oni zainteresovani i koliko su značajna naša ulaganja. Možda baš iz ovih redova u narednim godinama proistekne neki pravi olimpijac, rekla je Mladenovićeva.
Male olimpijske igre u Šapcu bile su uvod i zagrevanje za Sportske igre mladih koje će se održati sredinom maja u Vranju.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa