23. septembar 2010.23. sep 2010.
GDE JE NESTAO VODOSKOK NA SAVI

KAD PONTON POTONE

Odbornik gradske Skupštine, dr Aleksandar Pavlović, pitao zašto ne radi vodoskok na reci Savi, inače veoma skupa investicija plaćena sredstvima poreskih obveznika i gde je, netragom, nestao. Na prošlonedeljnoj sednici stigao pisani odgovor iz Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, u čijoj je nadležnosti ovaj projekat. A vodoskoka i dalje nema
U leto 2008. godine kupači na šabačkoj plaži na Starom gradu na Savi bili su iznenađeni kad je odjednom iz lenje i dremljive reke visoko u nebo počeo da šiklja snažni vodeni mlaz. Bilo je to čudo - pravi gejzir! Radoznali Čivijaši ubrzo su shvatili da nije reč ni o kakvom prirodnom fenomenu, već o ljudskih ruku delu, koju je na polzu i na radost očiju svojim građanima poklonila lokalna vlast.
Atrakcija je trajala celu tu kupališnu sezonu, a mirna reka bljuvala je vodu u nebesa i kada su kupači otišli oterani jesenjim maglama. Tada su, prepušteni svojim brigama kako platiti grejanje i struju, mogli da razmišljaju i o tome koliko je koštala atrakcija vodoskoka na reci i da li je u vreme velike ekonomske krize i tranzicije morao da se za to arči narodni novac. A reč je o velikoj količini budžetskih sredstava.
Ali, ajde sad, „rodilo se, valja ga ljuljati“, pa su i Šapčani tom logikom prihvatili činjenicu da i oni na Starom gradu imaju vodoskok. Šta košta, nek košta! Ko te pita, važno je da Sava šiklja nebu pod oblake.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa