19. maj 2016.19. maj 2016.
„JEVREMOVCI“ PROSLAVILI DAN ŠKOLE

SMELIM KORACIMA U BUDUĆNOST

Tradicionalno obeležavanje Dana OŠ „Jevrem Obrenović“, poznatije kao „Jevremovi dani“, započeto nizom manifestacija još 18. marta na dan rođenja Jevrema Obrenovića, privedeno je kraju prošlog četvrtka u Šabačkom pozorištu.
Kao i svake godine okupljeni su imali priliku da pogledaju predstavu koja je, u dva vremenska toka, na scenu donela autentično dočarano, kroz arhaičan govor, kostime i muziku, tzv. Jevremovo zlatno doba, istovremeno prebacujući se u dvadeset prvi vek u kome su likovi pokazali da se i u vreme velikog tehničkog i tehnološkog razvoja u Šapcu i dalje ide njegovim stopama. Predstavu, simboličnog naziva „Jevremovim stopama“ režirala je prof. srpskog jezika Zorica Lazić. U pripremanju i realizaciji pomagale su joj Marica Prijović, prof. muzičke kulture, Svetlana Tošić, Nataša Tumenko i Slavica Topić, prof. srpskog jezika i profesori likovne kulture.
Velikim aplauzom pozdravljeni su i najuspešniji učenici škole koji su na svim nivoima takmičenja postigli zapažene rezultate. Tom prilikom direktorka Svetlana Smiljanić istakla je da oni najbolje pokazuju kako se se smelo korača Jevremovim stopama.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa