30. septembar 2010.30. sep 2010.
NA HIPODROMU U BOGATIĆU DRUGA OPŠTINSKA IZLOŽBA GOVEDA SIMENTALSKE RASE I OVACA

LjUBAV PRE INTERESA

Većina stočara tvrde da u slučaju proizvodnje mleka i mesa, kada bi strogo merili ulaganja i dobit u ovom momentu, štale i torovi bi bili poluprazni. Načelnik Mačvanskog okruga Svetomir Vešić uveren u visoke domete ovdašnjih domaćina, spremne za svetsku pijacu. Izložbu otvorio novi predsednik opštine Bogatić Slobodan Savić. Šampionka Sajma, krava Pantera Slavoljuba Marinkovića iz Dublja, a u konkurenciji ovaca, grla Gorana Čolića iz Bogatića
Slavoljub Marinković iz Dublja, Tomislav Ercegovčević i Veroljub Ilić iz Klenja, Siniša Ljubanić, Goran Čolić iz Bogatića i mnogi drugi izlagači goveda i ovaca na drugoj opštinskoj izložbi, održanoj prošle subote na hipodromu u Bogatiću saglasni su u oceni da pri postojećim cenama mleka i mesa od junadi i ovaca, te otežanog plasmana i naplate, bez velike ljubavi prema stočarstvu štale i torovi mnogih mačvanskih domaćina bili bi poluprazni. Kriza se i ovako oseća, ali od stotinak prijavljenih krava, junica i ovaca na iložbi se pojavilo, tridesetak krava, dvadesetak ovaca i rasnih ovnova, vlasnika iz više mačvanskih sela.
Potencijal je bio prilično iznenađenje za službena lica i brojne goste i posetioce izložbe. O veličini proizvodnim i izvoznim mogućnostima mačvanskih stočara govorio je načelnik Mačvanskog okruga Svetomir Vešić, a izložbu proglasio otvorenom novi predsednik opštine Bogatić Slobodan Savić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa