30. septembar 2010.30. sep 2010.
IRSKI BICIKLISTI NA PUTU OKO SVETA

NOĆ U CRKVI I GOSTOLjUBIVI ŠAPČANI

Prošle sedmice naš grad je bio jedna od stanica dvojici biciklista iz Irske koji nameravaju da do jula sledeće godine na svojim dvotočkašima obiđu svet. Lorens Modigen i Kevin Mekju noć proveli pod krovom šabačke crkve, a za naše sugrađane kažu da su izuzetno ljubazni i gostoljubivi
Pre nešto više od mesec dana rukovodeći se ličnim i humanim razlozima Lorens Modigen i Kevin Mekju krenuli su biciklima iz Dablina sa idejom da obiđu svet. Do sada su prešli oko 3.500 kilometara. Ostalo im je još nešto više od 40.000.
Imamo nameru da obiđemo svet. Počeli smo u Dablinu. Obišli smo Francusku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu. U Srbiju smo stigli preko Badovinaca, potom smo bili u Bogatiću i sada smo u Šapcu. Na ovaj put smo krenuli iz više razloga. Prvi je humanitarne prirode jer se nadamo da ćemo ovom prilikom sakupiti oko 50.000 evra za dalja istraživanja u borbi protiv raka, a drugi je lična želja za bogaćenjem iskustva. Volimo sport, biciklizam, avanturu, upoznavanje novih ljudi i mesta ““ objasnio razloge ovog poduhvata Kevin Mekju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa