30. jun 2016.30. jun 2016.
FK „MAČVA“ POČELA PRIPREME

Ciljevi: Stabilizacija i opstanak u Prvoj ligi

Nema fudbalera ili sportiste koji voli pripreme, ali sve je lakše kada startuju treninzi koji grade formu za viši rang od onog u kojem su nastupali prethodne sezone. Takav osećaj preovladavao je na startu priprma šabačke Mačve za Prvu ligu Srbije. Uživalo se u tituli, slavlju, ali sada je vreme za ozbiljan rad kako se ne bi ponovila sezona 2014/2015.
Prva dilema je nedavno otklonjena i na mestu šefa stručnog štaba neće biti promena. „Mačva“ i Predrag Rogan nastavljaju saradnju, a pojačanje je stiglo i u stručni štab. Roganu će, u radu pomagati, Siniša Radak, saradnik trenera Mačve iz prethodnih klubova koje je vodio.
Bila je obostrana želja da nastavimo saradnju i lepu priču koji smo započeli prošle sezone. Najveće pojačanje Mačve je to što je većina igrača iz prethodne sezone ostala, svi se znamo i želimo nove uspehe. Do 20. jula smo u Šapcu, odigraćemo i dve pripremne utakmice tokom naredne dve nedelje, a potom odlazimo na Zlatibor ““ ističe Predrag Rogan.
Kako ističu u klubu, samo formalnosti još dele Marka Memedovića (Sloga PM), Bojana Matića (Loznica) i Dejana Blagojevića (Drina Zvornik) od potpisa za Mačvu, a oni su već trenirali sa svojim novim saigračima. Među pojačanja svakako treba svrstati i povratak Nikole Milinkovića posle teške povrede, dok su od standardnijih igrača, do sada, klub napustili Janković i Isailović.
Prelazni rok je dug, biće još promena verovatno, ali svaku promenu dobro analiziramo. Naš cilj je da se stabilizujemo u Prvoj ligi, da naš status u ovom rangu ne dolazi u pitanje i da postepeno napredujemo. Naravno, neće biti protivnika protiv koga nećemo ići na pobedu. U skladu s“™ tim biramo pojačanja ““ rekao je predsednik kluba Ivica Kralj.
Tek nešto više od mesec dana deli nas od početka prvenstva, radiće se kobinovano na fizičkoj spremi i taktici, a šef struke smatra da će ova sezona u Prvoj ligi biti jača nego ranije, a očekuje borbu nekoliko ekipa za prvo mesto.
Neki „starosedeoci“ već su najavili superligaške ambicije, poput Bežanije i Zemuna, a „Jagodina“ i „OFK Beograd“ sigurno neće želeti dugo da se zadrže u Prvoj ligi ““ dodaje Rogan.
Prvo kolo Prve lige Srbije u sezoni 2016/2017. biće odigrano 13. i 14. avgusta.
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa