14. jul 2016.14. jul 2016.
U GERONTOLOŠKOM KLUBU PENZIONERA ODRŽANO PREDAVANjE O ZDRAVLjU ZUBA

NAJBITNIJA PREVENCIJA

Da se čovek uči dok je živ potvrdilo se i prošlog petka u prostorijama Gerontološkog kluba penzionera. Članovi su ovoga puta imali priliku da čuju sve o bolestima zuba i usta, stomatološkim uslugama i oralnom zdravlju najstarijih sugrađana od strane dr stomatologije Nikole Pantelića.
- Starenje je jedan fiziološki proces na koji ne možemo u potpunosi da utičemo. Ono je prosto nepovratan. Ali možemo da utičemo na to kako ćemo stariti. Starenjem celog organizma stari i urofacialni sistem. Odnosno, stare i zubi. Najčešća stanja i oboljenja sa kojima se susrećem u svojoj praksi jesu gubitak svih ili gotovo svih zuba, parandentopatija i kvarni zubi. Gubitkom zuba hrana se ne može na adekvatan način žvakati pa samim tim onemogućeno je njeno varenje, što utiče na celokupan organizam. Može doći do kardiovaskularnih oboljenja, plućnih, itd. Tu je i estetski momenat. Lepota leži u lepom osmehu. Oralna higijena veoma je bitna. U prevenciji bolesti važne su i redovne posete stomatologu. Bolje sprečiti nego lečiti ““ rekao je dr Pantelić.
Prilikom ovog susreta moglo se čuti i o efikasnim i kvalitetnim uslugama po pristupačnim cenama koje nudi Stomatološka ordinacija „Dr Pantelić“.
- Imam dve bake. Jedna od njih, tatina majka, danas je bila na ovom predavanju. Zato znam koliko je našim najstarijim sugrađanima teško s obzirom na ekonomsku situaciju. Mi stomatolozi smo nepravedno zanemarili naše najstarije sugrađane i ja bih na neki način hteo to da ispravim. Zbog toga sam odlučio da im izađem u susret sa besplatnim pregledima i konsultacijama, kao i sa letnjim popustima od trideset do pedeset odsto. Moguće je i odloženo plaćanje čekovima građana ““ poručio je dr Pantelić.
U ime članova Kluba doktoru na njegovoj nameri da im pomogne u njihovom trećem dobu zahvalio se Ilija Tovarović.
O. G.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa