Info

18. avgust 2016.18. avg 2016.

ŠABAČKI TRENERI

Osim takmičara, Šapčani su činili i značajan deo reprezentativnog trenerskog kadra kajakaške ekspedicije Srbije, a svoje reprezente imali smo i u rukometu, odnosno vaterpolu
Uroš Pavlović, trener dvojca Grujić ““ Novaković, pripremao je i Marka Novakovića za K1 200 metara. Bečejcu je primaran bio dvosed, a u kratkoprugaškom jednosedu finale je izmaklo za jednu hiljaditinku, u poslednjim centimetrima trke. Na kraju, Novaković je bio 13.
Nekadašnji kanu reprezentativac, Dušan Ružičić radio je sa Dalmom Benedek ““ Ružičić za K1 500. Dalma je uspešno prošla kvalifikacije i polufinale, ali nije mogla do odličja u finalu i Igre završila na sedmom mestu.
Miroslav Aleksić, koga smo već pominjali, osim ponosa trenera čiji “puleni“ su doneli prvu medalju našem kajaku posle više od 3 decenije, trenirao je i Dejana Pajića, kao i ženski četvorosed (K4 500 ““ Nikolina i Olivera Moldovav, Starović, Benedek ““ Ružičić). Nažalost, kajakašice u ovoj kombinaciji nisu opravdali očekivanja. Neubedljivi nastupi u kvalifikacijama i polufinalu “potvrđeni“ su i šestim mestom u B finalu.
Kajak jeste bio dominantan na 31. Letnjim olimpijskim igrama što se našeg grada tiče, ali vredi pomenuti još dva imena koji su bili deo drugih reprezentacija.
Veselin Vujović doveo je rukometaše Slovenije do četvrtfinala Igara. Iako su bili drugi u svojoj grupi, nisu imali sreće, te im je u četvrtfinalu “stigla“, u grupi neubedljiva, ali kasnije neverovatna, Danska. Skandinavci su pobedili 37:30. Slovenci su bili samo početak njihovog šampionskog pohoda. Bivša jugoslovenska republika OI je završila na šestom mestu.
U stručnom štabu vaterpolo reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, koji je predvodio Dejan Udovičić, bio je i trener VK “Šabac“, Baša Nikolić. Nikolić je obavljao funkciju fizioterapeut severnoameričke selekcija koja je nastup okončala u prvoj fazi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa