25. avgust 2016.25. avg 2016.
POZIV ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI HUMANITARNE AKCIJE

Robotom do znanja i veština

Poštovani prijatelji,
Rotari organizacija posebnu pažnju poklanja mladima. Njima je pomoć najpotrebnija. Zato je Rotary klub Šabac odlučio da u saradnji sa Rotary klubovima Valjevo, Loznica, Užice i E-club Valjevo, a uz pomoć Rotari Fondacije Distrikta 2.483, zajedničkim projektom pod nazivom „ROBOTOM DO ZNANjA I VEŠTINA“ obezbedi sredstva za nabavku učila za osnovne škole. Navedena učila bi se nabavila za kabinete fizike. Za početak je planirano instaliranje opreme u 3 osnovne škole sa područja Grada Šapca.
Radi se o „LEGO ROBOT“ kompletu, koji će omogućiti niz vežbi i demonstracija učenicima VII-VIII razreda osnovnih škola.
Obraćamo vam se sa nadom da ćete podržati ovaj projekat ličnom donacijom finansijskih sredstava, uplatom na tekući račun ROTARY CLUB ŠABAC, 160-19442-47 Banka Intesa poziv na broj 23, svrha plaćanja: Donacija za Lego robot.
Da bi akcija bila uspešno realizovana, potrebna finansijska sredstva moramo prikupiti u kratkom roku avgust -septembar 2016. god., do kada je projekat otvoren, pa vas molimo da vaša reakcija kao donatora bude brza.
Podsećamo vas samo na neke od akcija koje su članovi Rotari kluba Šabac realizovali svojim ličnim sredstvima i uz pomoć prijatelja kluba u poslednjih 15 godina: poklonjeno je sanitetsko vozilo Medicinskom centru Šabac, pomognuto porodilište Šabačke bolnice 2000. god. sa 2.500 DM, kupljen mobilni EKG aparat za potrebe Hitne pomoći ZC Šabac, poklonjeno Crvenom krstu grada 1.000 kg pšeničnog brašna, poklonjeni TV aparat, video rekorder, muzička linija i sredstva za ličnu higijenu Gerontološkom centru Šabac, obezbeđene i donirane igračke Dečijim obdaništima sa područja Mačvanskog okruga,poklonjeno pet invalidskih kolica Udruženju paraplegičara Mačvanskog okruga, donirana računarska oprema OŠ “Sveti Sava“, finansijskim sredstvima pomogli Manastir Sv. Nikolaj u Soko Gradu i restauraciju ikonostasa u šabačkoj crkvi Sv. Petra i Pavla. U viša navrata pomagali štampanje knjiga stvaraoca iz Šapca.
Posebno smo ponosni na: pokretanje i realizaciju akcije “Hiljadu stabala za pluća grada“ u saradnji sa Skupštinom opštine Šabac, kojom prilikom je uspešno formiran novi deo velikog gradskog parka i tradicionalnu akciju dodele paketića praktičnog sadržaja, prvorođenim devojčici i dečaku svake godine na dan Božića.
Nadamo se da će i akcija ROBOTOM DO ZNANjA I VEŠTINA postati tradicionalna i da će učenici iz svih osnovnih škola sa teritorije Grada Šapca jednog dana uživati u radu i učenju uz najsavremenije tehnologije.
Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila : rksabacŽgmail.com
Unapred se zahvaljujemo na podršci !
ROTARY CLUB ŠABAC Predsednik Danи

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa