25. avgust 2016.25. avg 2016.
OBELEŽEN DAN OPŠTINE KOCELjEVA

KOCELjEVA JE VELIKO GRADILIŠTE

U sali Doma kulture povodom obeležavanja Dana opštine na Preobraženje Gospodnje održana je svečana akademija. Tom prilikom predsednik Dušan Ilinčić sumirao je rezultate dosadašnjeg rada rukovodstva i istakao da je Koceljeva u ovom trenutku veliko gradilište.
- Svakodnevno se izvode radovi kako na reci Tamnavi tako i na njenim pritokama. U samoj Koceljevi je očišćeno i uređeno preko kilometar proticajnog profila reke kao i nasip koji će štititi varošicu, u Kamenici su urađene pregrade koje će dodatno zaštititi naselje od velikih voda. Na reci Rasnici izvode se takođe obimni radovi na sanaciji rečnog korita. Radimo intenzivno na pročišćavanju svih kanala. Za godinu dana urađeno je čak šest mostova - rekao je prvi čovek koceljevačke opštine.
U ovoj lokalnoj samoupravi nastavili su sa ulaganjima u infrastrukturu, te se prema rečima Ilinčića mnogo uradilo u oblasti vodo i elektrosnabdevanja, telekomunikacija, kanalizacione mreže, uličnog sistema...
- Ulažemo takođe i u školstvo i u zdravstvo. Do sada su sanirane dve škole i jedna ambulanta a u ovom trenutku se završava sanacija još dva školska objekta i jedne ambulante - najavio je Ilinčić koji se osvrnuo i na ulaganja u industrijskoj zoni ističući da je u toku završetak saobraćajnice od preko jednog kilometra kao i da je sa radom počela fabrika obuće koja je zaposlila više od 180 radnika.
Prisutne goste pozdravio je i narodni poslanik Veroljub Matić koji je rukovođenje opštine poistovetio sa rukovođenjem kućom i napomenuo da bavljenje politikom treba da da rezultat.
- Iz ugla narodnog poslanika koji treba da doprinese razvoju opštine politika predstavlja materijalizaciju nečega. Ako imate rezultat, i to materijalni rezultat, onda je to uspešna politika. Ali, ako to nemate onda vi niste uspešni. Ja verujem da sam zajedno sa svojim saradnicima i mladim i perspektivnim predsednikom opštine na tom putu da od kada smo na vlasti ostvarimo jedan pozitivan rezultat koji je vidljiv kroz razvoj ekonomije prvenstveno na koju se sve naslanja - izjavio je Matić i istakao da ova opština nikada nije imala bolju političku poziciju nego u ovom trenutku.
Zato, prema njegovim rečima, tu poziciju treba iskoristiti i biti maksimalno posvećen radu kako bi doprineli što većem razvoju opštine.
- Mi dosta radimo uz pomoć i podršku Vlade Republike Srbije koja nas je prepoznala kao jednu dobru opštinu koja želi da se razvija, da ide napred i nadam se da će to i dalje raditi - poručio je narodni poslanik i predsednik SO Koceljeva.
U okviru svečane akademije uručena su i priznanja dobrovoljnim davaocima krvi. Plaketu i ručne časovnike za 50, odnosno 75 puta datu krv dobili su Milan i Zoran Milisavljević iz Svileuve i Milovan Dragićević iz Koceljeve, dok je za višegodišnji doprinos i afirmaciju rada organizacije Crveni krst Srbije Srebrni znak dodelio dr Vesni Popović, Draganu Đermanoviću, Veroljubu Babiću i Draganu Aškoviću.
U kulturno-umetničkom programu akademije , koji su zajedno sa profesorima Tatjanom Jeremić, Jasminom Janković, Marijom Đaković, Markom Nedeljkovićem i Ivanom Markovićem priremili koceljevački osnovci i srednjoškolci, kroz muzičko-dramski prikaz “Zavičaj“ prikazani su običaji nekad i sad.
Vesna Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa