1. septembar 2016.1. sep 2016.
PRVA LIGA SRBIJE ““ 4. KOLO

BAJKA SE NASTAVLjA

FK „RADNIČKI“ (P) ““ FK „MAČVA“ 0:3 (0:1)
Pirot. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: Popović (Beograd), pomoćnici: B. Stanojević i G. Stanojević (oba Beograd). Strelci: Lazarević u 24. Matić u 55. i Milosavljević u 70. minutu.
RADNIČKI (P): Kostić, Jovanović, Mančić, Perišić, Nikolić (kap), Ožegović (Tolić), Petrov (N. Mančić), Milić, Čolović, Ristov, Stojanović (M. Mančić).
MAČVA: Pejović M. Pejović F. (kap), Blagojević, Lazarević, Ristivojević, Ivić, Stančetić (Memedović), Obrovac, Matić (Krstić), MILOSAVLjEVIĆ (Đukić), Jeremić.
Ni najveći, večni, optimisti nisu očekivali ovakav start Mačve u Prvoj ligi, ali bez obzira na predsezonska očekivanja, svaki navijač Mačve ima pravo da uživa u pogledu na tabelu, u pogledu na teren i igru „provincijskog Urugvaja“. Još jedno gostovanje gde bi, verovatno, svaki navijač potpisao bod, proteklo je u dominaciji Šapčana u svakom pogledu, rezultatskom i igračkom.
Od starta je šabački prvoligaš krenuo presingom i pritiskom na „bele“ za koji Piroćanci nisu imali odgovor. Osim golova, Mačva je imala još nekoliko prilika. Iako je svaki pogodak drugačiji, uvek je bio proizvod pritiska i greške usled istog. Oduzet posed na protivničkoj polovini i zaustavljanje lopte rukom centarhalfa pirotskog tima, doneo je slobodan udarac sa oko 20 metara. Za Mladena Lazarevića to je već zicer. Do drugog gola čekalo se 30 minuta. Uporan presing naterao je igrače u belom da kombinuju na svega 20 ““ ak metara od svog gola. Niz pasova i dobar start Stančetića doneli su loptu Mačvi. Milosavljević je bio nesebičan, dodao loptu Matiću, a ovaj majstorski lobovao Kostića sa 12 metara. Verovatno je meč rešen u tom trenutku, ako je i bilo dileme. Najlepši trenutak meča dogodio se posle kontranapada u 70. minutu. Lopta je došla do Stančetića koji proigrava Milosavljevića. Sa oko 25 metara, evrogol u donji desni ugao. Posle prva dva gola, domaći navijači su zviždali, a posle trećeg prolomio se veliki aplauz. Nije ovo bio kraj prilika za Mačvu, ali je dovoljno i 0:3.
OSTALI REZULTATI: Inđija ““ Zemun 1:1, Proleter (NS) ““ Sloboda (U) 0:0, Kolubara ““ Bežanija 1:1, OFK Odžaci ““ Dinamo (V) 2:0, BSK Borča ““ Jagodina 2:1, ČSK ““ Budućnost (D) 4:2, Sinđelić ““ OFK Beograd 4:0.
D. Blagojević

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa