Инфо

Берза

 • aero 979 ▼ -1,81%
 • dinnpb 3.202 ▼ -1,48%
 • fint 520 ⚫ 0,00%
 • fito 2.720 ▲ 0,74%
 • gmon 1.700 ▲ 0,30%
 • hmbg 510 ⚫ 0,00%
 • impl 3.005 ▼ -0,03%
 • jgelm 2.977 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.350 ▼ -1,26%
 • mtlc 1.990 ▼ -1,49%
 • niis 684 ▼ -0,15%
 • pmli 499 ▲ 24,75%
 • rso17150 105,84 ▲ 0,53%
 • rso18170 102,44 ▼ -2,46%
 • sjpt 174 ▼ -2,79%
 • stup 5.900 ▲ 3,51%
 • svrl 603 ▼ -0,17%
 • tgas 10.852 ▲ 0,48%
(15. септембар 2016.)
ХОМЕОПАТИЈА

КЛИН СЕ КЛИНОМ ИЗБИЈА

Хомеопатија показује добре резултате у случају кожних болести, алергија, главобоље и вртоглавице, болести система за дисање, болести система за варење, гинеколошких проблма, ендокриних проблема, несанице, поремећаја раста, развоја и понашања код деце, ментално-емотивних проблема насталих услед стресног начина живота, свих по класичној медицини психосоматских болести, за класичну медицину нејасних стања.
Хомеопатијом се могу лечити сви узрасти, од рођења до најстаријег доба.
Хомеопатија је медицински систем заснован на осам принципа: витална сила, пријемчивост, мијазми, закони сличности, доказивање, потентизација, давање само једног лека и правац излечења. Метод који у потпуности прати наведене принципе је класична хомеопатија, али се временом из њега развило много различитих метода лечења које само привидно имају везу са хомеопатијом.
-На грчком “хомео“ значи “слично“ и “пхатос“ што значи “патња“, објашњава Душица Николић, дипломирани фармацеут и стручњак за хомеопатију из Шапца и додаје.
-Оснивач хомеопатије је немачки доктор и хемичар Самуел Кристијан Ханеман (1755-1843). Преводећи грчке књиге и експериментишући са различитим супстанцама он је дошао до закључка да уколико у потпуно здравом стању уноси у организам лек за неку болест, кроз одређено време ће се појавити и симптоми те болести. То је био одличан шлагворт да почне са изучавањем разних супстанци, које су довеле до потврде “закона сличности“ који каже: свака супстанца која код здравог човека проузрокује одређене физичке емотивне, или менталне симптоме излечиће исте те симптоме ако се јаве као резултат болести.
То су били сами почеци “хомеопатије“ која је у време када се медицина сводила на “пуштање крви“, лечење пијавицама и боравак на свежем ваздуху представљала револуционарно откриће.
Хомеопатија није ограничена само на физички ниво постојања. Она на човека гледа као на Виталну силу која се манифестује на менталном, физичком и емотивном нивоу. Када су ови нивои уравнотежени особа је здрава. Када дође до неравнотеже долази до појаве болести.
-Овакво, свеобухватно схватање човека карактеристично је и за остале холистичке системе лечења. Но, оно што бих посебно подвукла је да хомеопатија не негира схватање алопатске медицине, него их допуњује залазећи у области живог бића које су класичној медицини непознате. На жалост, има пуно пацијената који желе да укину лекове, баце све што су им доктори дали, и окрену се само алтернативи. То тако не иде. Поготово не иде код хроничних болесника. Због тога је на намакоји се бавимо алтернативном медицином обавеза да тим људима посебно истакнемо да они задржавају и званичну терапију упоредо са хомеопатском, све док званични доктор не примети побољшање и услед тога им смањи дозу или је укине- истиче Душица.
Хомеопатија не лечи болест него човека. А да ли ће особа бити излечена зависи од многих фактора. На првом месту то је конституција самог човека, његова наслеђена и стечена предиспозиција ка одређеној болести, услови у којима живи. Другачије речено да ли ће се неко излечити зависи од саме особе а не од дијагнозе.
-Сваком човеку се приступа као појединцу. На првом прегледу се изврше детаљни прегледи и увид како у раније историје болести тако и у тренутно стање, упознајемо се са животом и околином тог човка. На крају долазимо до тога да нема ни једне апсолутно идентичне дијагнозе. Наиме, појединац може имати симптоме сличне као неко други, али никако исту болест- изјављује Душица и објашњава.
-Како знам да сам на правом путу? Принцип излечења треба да буде из унутра ка споља. Наиме, ако је тегоба била унутрашња ја ћу бити задовољна ако се реакција на лек појави на кожи.
Хомеопатски лекови су природног порекла. Најчешће биљног, животињског или минералног. Одговарајући хомеопатски лек нема негативних последица, али зато погрешно одабран хомеопатски лек може нашкодити човеку. Одговарајући хомеопатски лекови побољшавају имунитет, повећавају енергију, доводе до веће физичке стабилности као и позитивних менталних промена у самој личности. С обзиром да хомеопатија доводи до дубинских промена унутар самог бића, позитивне ефекте не треба очекивати преко ноћи. За њих је потребно време.
Хомеопатија показује добре резултате у случају кожних болести, алергија, главобоље и вртоглавице, болести система за дисање, болести система за варење, гинеколошких проблма, ендокриних проблема, несанице, поремећаја раста, развоја и понашања код деце, ментално-емотивних проблема насталих услед стресног начина живота, свих по класичној медицини психосоматских болести, за класичну медицину нејасних стања.
Хомеопатијом се могу лечити сви узрасти, од рођења до најстаријег доба.
Т.Т.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa