Вртиђ „Слобода“

Хумани еколози

  • Број 3600 (27. окт 2016.)
Прошлог четвртка у просторијама вртића „Слобода“ у Шапцу, одржано је несвакидашње дружење чланова удружења параплегичара и старије групе вртића.
Повод за дружење је било уручење значајне количине пластичних чепова, које су деца из вртића у сарадњи са родитељима и васпитачима скупљала у протеклом периоду.
Том приликом за госте из удружења параплегичара припремљен је занимљив програм, где су деца кроз рецитације песму и кратку представу пожелела добродошлицу у њихову установу.
Развијање хуманости и еколошке свести код деце, која се овом акцијом промовише, је улагање у друштво које ће бити праведније и уредније.
Представницима удружење уручена је збирка ликовних радова старије груп вртића „Слобода“ са посветом и именима свих малих аутора. Док су малишани од чланова удружења добили слаткише.
Управа и васпитачи вртића су обећали да акцију прикупљања чепова од којих би се купила ортопедска помагала за чланове удружења параплегичара, неће прекидати, те да ће и у наредном периоду практиковати овакав вид дружења који би требао да поред наведеног хуманог и еколошког аспекта, помогне и смањењу дискриминације, те лакшем прихватању лица са инвалидитетом као равноправних чланова друштва.