АТЛЕТИКА

дрЖавна ЗЛАТА

  • Број 3630 (25. мај 2017.)
  • Д. Б.
Катарина Гачевић постала је државни шампион у бацању диска и трећи млађи јуниор Србије у бацању кугле. Преостала четири одличја остварили су тркачи. Титулу је славила Николина Мандић шампион на 800 и 2.000 метара стипл, односно штафета 4 пута 100, 200, 300, 400 метара коју су чиниле: Мина Јевтић, Наталија Селенић, Николина Божић, Вања Васић. Злату које су даме освојиле првог дана, придодале су сребро у спринтерској штафети 4 пута 100 метара.
Катарина Гачевић и Николина Мандић очекују позив селектора за наступ на Балканском првенству у Румунији, а у истој држави сигурно ће бити Марко Мишић репрезентативац Србије у планинском трчању, члан националног тима на Балканском првенству у овој дисциплини.
НИКОЛИЋУ ТИТУЛА ИГАРА
Успешан викенд овдашње атлетике употпунили су атлетичари са инвалидитетом на Спортским играма параплегичара и оболелих од дечје парализе, одржаним у Зеници. Под заставом Србије наступили су чланови ДСРИ “Карађорђе”, УССИ “Мачва и УПМО Шабац и из БиХ донели пет медаља. Две бронзе дело су Милутина Перића (бацање чуња и диск), док је Горан Николић имао “комплетну колекцију”, злато (копље), сребро (диск), бронза (кугла). Добар наступ имао је Драгослав Недељковић.