27. jul 2019.27. jul 2019.
Ministrar Popović: Evropskih integracija Srbije više nema

Ministrar Popović: Evropskih integracija Srbije više nema

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar zadužen za inovacije Nenad Popović ocenio je danas da je posle "svih poruka" koje je Beograd prethodnih nedelja dobio od zapadnih zemalja, "jasno da je Briselski sporazum mrtav i da evropskih integracija Srbije više nema".

Popović je u pisanoj izjavi ocenio da posle "farse sa teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu", Srbija mora "još čvršće da se drži svog Ustava i Rezolucije 1244, da pomaže koliko god i kad god može svoj narod na Kosovu, da se još više ekonomski i vojno konsoliduje i jača, oslanjajući se na svoje prijatelje i saveznike Rusiju i Kinu".
"Srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu. Taj pravac podrazumeva da Srbija razvija još čvršću političku, ekonomsku i vojnu saradnju sa onim zemljama koje odnose sa Srbijom žele da grade na ravnopravnim osnovama uvažavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet po pitanju Kosova", naveo je Popović a preneo SNP.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa