Info

19. avgust 2019.19. avg 2019.
Beta

Beta

Zelenović: Vlast ima rok do 15. septembra da promeni članove REM-a

Predsedavajući Savezom za Srbiju i lider Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da vlast ima rok do 15. septembra da se u Skupštini Srbije izabere novi sastav Regulatornog tela za elektronske medije (REM), ili će u suprotnom savez bojkotovati predstojeće izbore.

"SzS je izneo vrlo konkretan zahtev i tiče se političkog konsenzusa da se do 15. septembra izabere u Skupštini novi sastav REM-a. Očekujem to rešenje, ako to nemamo, ulazimo u bojkot", rekao je Zelenović novinarima posle okruglog stola o izbornim uslovima i rekao da ako vlasti ispune taj zahtev otvaraju vrata za dalje razgovore.

Upitan kako su predstavnici vlasti reagovali na zahtev rekao da se vlast "nije pomerila ni za milimetar".

Zelenoviće je odgovarajući na pitanje da li će učestvovati na sledećem orkuglom stolu kazao da taj format razgovora ne daje rezultate.

On je rekao i da to što su predsednik Dveri Boško Obradović i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ranije napustili sastanak, ne znači da u SzS nema dogovora.

Zelenović je kazao da savez priprema "strategiju za bojkot" i istakao da bojkot znači da će "u jednom trenutku cela Srbija da se zaustavi".

Kako je dodao, od volje vlasti zavisi da li će se to desiti.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa